A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

Поради лікаря

Атопічний дерматит: симптоми, профілактика та догляд

Взимку традиційно загострюється перебіг атопічного дерматита. Атопічний дерматит (АД) - це захворювання шкіри, одна із тріади атопічних хвороб, до яких також відносяться бронхіальна астма, алергічні кон'юнктивіт, риніт.

15:48 21.01.2020

Купання на Водохреща: правила безпеки

Купання в крижаній воді на Водохреща доволі поширена традиція. Православна церква України застерігає від хибного тлумачення цього дійства і наголошує, що  омивання в холодній воді на Водохреща ніяким чином не призводить до духовного очищення і не «звільняє» від гріхів. Для всіх, хто все ж планує пірнати в крижану воду, МОЗ України підготувало поради:

12:16 20.01.2020

Панкреатит: причини та симптоми

Передноворічні застілля можуть залишити після себе не лише похмілля та важкість у шлунку. Інколи, вони можуть навіть вкласти людину до лікарняного ліжка.  

08:41 03.01.2020

Встигнути у 2019: список корисних для здоров’я справ

Рік майже добігає кінця. Водночас ще є майже тиждень, протягом якого можна встигнути зробити багато корисного для свого здоров’я. Склали для вас список справ, які можна зробити в цьому році, щоби бути здоровими. 

11:02 26.12.2019

Як розпізнати пневмонію

Запалення легень – це захворювання, при якому легеневі тканини запалюються, і їх функціонування порушується. Найчастіше пневмонія має інфекційний характер, і її основними збудниками є бактерії, наприклад, стрептококи, мікоплазми (вони відносяться до бактерій лише умовно), стафілококи або хламідії, в деяких випадках хвороба має грибкову, вірусну чи навіть паразитарну природу. Іноді запалення легенів є ускладненням звичайної ГРВІ (наприклад, якщо лікування було неправильним).

14:49 18.12.2019

Сальмонельоз: чим небезпечне захворювання і як себе захистити?

Сальмонельоз – це гостре кишкове захворювання, яке перебігає у вигляді гастроентериту або гастроентероколіту. Актуальність сальмонельозу зумовлена значним його поширенням, частими спалахами, високою захворюваністю поміж дітей молодшого віку. У більшості країн світу спостерігається стійка тенденція до зростання захворюваності на сальмонельоз. Відноситься до однієї із найважчих кишкових захворювань.

09:44 12.12.2019

11 грудня - Всесвітній день хворого на бронхіальну астму

Щороку 11 грудня світова спільнота відзначає Всесвітній день хворих на бронхіальну астму. Вперше цей День почали відзначати в 1998 році в більш ніж 35 країнах світу. Він був приурочений до Всесвітньої наради з профілактики та боротьби з  бронхіальною астмою, що відбувалась в Іспанії (м. Барселона).

10:01 11.12.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь