A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

До уваги внутрішньо переміщених осіб

Дата: 02.10.2023 13:48
Кількість переглядів: 160

В межах експериментального проекту Міністерства соціальної політики, що розпочався з 1 квітня цього року та триватиме до кінця 2024 року, два санаторії сфери управління Міністерства соціальної політики надаватимуть соціальні послуги деяким категоріям осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах. Це передбачено Постановою Кабінету Міністрів України № 248 від 21.03.2023р.

Йдеться про спеціалізований Трускавецький санаторій «Батьківщина», що на Дрогобиччині, та спеціалізований Миргородський санаторій «Слава». 

Обидва санаторії надаватимуть найбільш затребувані соціальні послуги на безоплатній основі внутрішньо переміщеним особам:

-  з числа осіб похилого віку, осіб з інвалідністю та осіб, які перемістилися з тимчасово окупованої російською федерацією території України, а також населених пунктів, розташованих в районі проведення воєнних (бойових) дій чи які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), в т.ч. під час обов’язкової евакуації

-  або в яких житло зруйноване чи непридатне для проживання внаслідок пошкодження і які подали заявку на відшкодування відповідних втрат.

Які соціальні послуги будуть надаватись:

-  надання притулку (тривалістю надання послуг одній особі — не більше як 6 місяців;

-  підтримане проживання;

-  догляд стаціонарний;

-  соціальна адаптація;

«Умовою для надання соціальних послуг є наявність довідки про взяття на облік ВПО. Для отримання соціальних послуг особа, яка їх потребує, подає заявку та необхідні документи органу соціального захисту територіальної громади за місцем перебування на обліку».

Надання послуг здійснюватиметься з дотриманням державних стандартів соціальних послуг, затверджених Мінсоцполітики, та фінансуватиметься в рамках експериментального проекту державою.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь