Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

Немовицький центр первинної медико-санітарної допомоги" Немовицької сільської ради інформує

Дата: 03.08.2023 14:04
Кількість переглядів: 278

В Україні стартувала національна кампанія з вакцинації проти кору, не виключенням є і наша Немовицька громада.

Кір має циклічний характер: минулий спалах  в Рівненській області зареєстрований 2018 році, наступний очікується 2023.

Вакцинація проти кору – єдиний надійний захист дитини проти цієї недуги.

Чим небезпечний кір?

Кір - це небезпечна хвороба, яку спричиняє вірус. Вона швидко поширюється. У багатолюдній спільноті, де багато людей не мають імунітету, одна хвора людина може заразити від 12 до 18 інших людей! Кір розповсюджується у вигляді дрібних крапель через повітря. Хвороба може передаватися раніше, ніж у хворої людини з'явиться характерний висип, що допомагає людям розпізнати хворобу. Таким чином, хворі на кір люди можуть заражати інших раніше, ніж вони довідаються про своє захворювання. Кір спричиняє високу температуру тіла, слабкість, кашель, нежить, почервоніння очей і, пізніше, висип. Немає ліків, щоб вилікувати хворобу, можна тільки полегшити симптоми.

Кір - це хвороба, на яку небезпечно хворіти в будь-якому віці! Вона може призвести до смерті та серйозних проблем, наприклад, пневмонії (інфекції легенів), а в деяких випадках - до інфекції головного мозку. Є твердження, що дитина, яка одужала після кору, має імунітет до повторного зараження, такий самий імунітет мають діти, які отримали вакцину, проте з набагато меншим ризиком щодо серйозного захворювання. Вакцини є безпечними способом захистити наших дітей і попередити наслідки, що можуть тривати впродовж усього життя.

В стислі терміни необхідно вакцинувати дітей, щоб до початку навчального року мінімізувати прошарок невакцинованих дітей і відтак зменшити ризики поширення кору.

Немає ліків для знищення кору, проте існує вакцина, що попереджує кір, і ця вакцина включена до календаря обов'язкових щеплень. Зверніться до свого сімейного лікаря та проконсультуйтеся стосовно даної вакцинації!

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь