A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

Відбулась Рада громад при голові Рівненської обласної ради

Дата: 01.05.2023 12:50
Кількість переглядів: 368

Відбулося чергове засідання Ради громад при голові Рівненської обласної ради. Нагадаємо, що захід проводять щомісяця за участі голів територіальних громад Рівненщини, керівництва та депутатів обласної ради. Від нашої громади у даному заході взяла участь Тамара АЗІЗОВА - заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів.

На Раді громад обговорюють актуальні питання, які стосуються життя та розвитку ТГ. Представники тергромад отримують роз’яснення про важливі законодавчі ініціативи та новації, інформацію про інвестиційні та грантові можливості, можливості для розвитку місцевого бізнесу тощо.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

(Голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш)

Цього разу на порядку денному Ради громад було сім питань.

Фото без опису

(Начальник відділу юридичного забезпечення та кадрової роботи виконавчого апарату РОР Богдан Гречко

роз'яснив основні моменти впровадження нищевказаного Закону України)

Так, з 27 липня 2023 року набуває чинності Закон України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні та деколонізацію топонімії». Присутні отримали роз’яснення про те, як норми цього закону застосовувати на рівні своєї тергромади. Йдеться, зокрема,  про демонтаж відповідної символіки та об’єктів.

 Фото без опису

Фото без опису

Також на засіданні обговорили перспективи впровадження пластового руху в територіальних громадах області. На сьогодні лише 24 ТГ з 64-х мають осередки пластового руху. Цю роботу на Рівненщині курує комунальний заклад обласної ради «Рівненський обласний молодіжний пластовий вишкільний центр», який охоплює понад тисячу дітей. Однак у планах обласної влади створити осередки пластового руху в кожній громаді. Тим паче, що суспільний запит на це є.

Фото без опису

(Директорка КЗ "Рівненський обласний молодіжний пластовий вишкільний центр» РОР Оксана Скляр

розповіла про роботу закладу та перспективи розвитку пластового руху в тергромадах)

Можливості співпраці з центром підтримки підприємництва Дія.Бізнес у Рівному учасникам Ради громад розповіла його керівниця Ольга Горкавчук. Нагадаємо, що центр Дія. Бізнес у Рівному розпочав роботу у березні цього року. Це 13 центр, який відкрили за ініціативи Міністерства цифрової трансформації України та Офісу з розвитку підприємництва та експорту. Ідею підтримали Рівненська обласна рада, облдержадміністрація та місцевий бізнес. Безпосередньо у центрі  представники малого та середнього підприємництва зможуть проконсультуватися, взяти участь в бізнес-подіях, тренінгах та семінарах, їм допоможуть з пошуком партнерів та інвесторів.

Фото без опису

(Керівниця центру Дія.Бізнес у Рівному Ольга Горкавчук)

Під час засідання також оговорили  питання запровадження на Рівненщині госпітального округу в контексті впровадження медичної реформи в Україні. Голови ТГ отримали інформацію про те, за яким принципом лікарні поділятимуть на загальні, кластерні, надкластерні, про критерії формування спроможної та доступної мережі надання якісних медичних послуг.

Фото без опису

(Директор департаменту цивільного захисту та охорони здоров'я населення РОДА Олег Вівсянник)

Йшлося і про роботу Агенції регіонального розвитку Рівненщини. Нещодавно в установі змінився керівник. Андрій Лобода розповів присутнім про можливі напрямки співпраці між АРР та громадами. Зокрема, про можливості залучення інвестицій, специфіку написання якісних проектів, наявні грантові пропозиції тощо. Адже війна в Україні залучила чимало нових грантодавців, світ готовий інвестувати в нашу державу, і громади повинні бути до цього готові.

Фото без опису

(Директор установи "Агенція регіонального розвитку Рівненської області" Андрій Лобода)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь