A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

29 січня в Україні відзначається День пам’яті Героїв Крут

Дата: 27.01.2023 16:08
Кількість переглядів: 131

29 січня в Україні відзначатиметься День пам’яті Героїв Крут, котрий для Українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.

Бій під Крутами відбувся 29 — 30 січня 1918 року біля залізничної станції Крути, що на Чернігівщині, за 130 кілометрів від Києва. Він тривав 5 годин між 4-тисячним підрозділом російської Червоної гвардії та загоном із київських курсантів і козаків «Вільного козацтва», що загалом нараховували кілька сотень.

Крути – місце катувань і розстрілу 27 полонених студентської чоти, які, заблукали в темряві й повернулися до станції Крути, що на той час уже була зайнята більшовиками. За понад сто років у росіян не змінилися способи ведення війни. В сучасному збройному протистоянні армія РФ так само несе на окуповані території мародерство, масові вбивства, катування, ґвалтування, викрадення представників місцевого самоврядування, священників, журналістів, активістів. Рашизм – це геноцид.

Попри те, що за 100 років не змінився ні ворог, ні його методи війни, ми маємо реальний шанс завершити цю боротьбу. Бо наше суспільство зробило свій вибір на користь вільного демократичного розвитку власної держави й готове цей вибір захищати, кожен на своєму фронті – воєнному, волонтерському, історичному.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь