A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

5 грудня в Україні та світі відзначають Міжнародний день волонтера

Дата: 05.12.2022 09:57
Кількість переглядів: 118

Фото без опису

5 грудня в Україні та світі відзначають Міжнародний день волонтера. Цей день присвячений людям, які добровільно та безкорисливо допомагають тим, кому необхідна допомога. Сьогодні українські волонтери – це важлива частинка нашого народу, яка наближує нашу спільну перемогу.

Офіційна назва Дня волонтера – Міжнародний день добровольців в ім’я економічного і соціального розвитку. Свято було засновано за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН у 1985 році з метою підвищення поінформованості про важливий внесок волонтерів у суспільстві. Також заохочувати якомога більше людей долучатися до руху волонтерів.

У всесвітній декларації Добровольців зазначено, що волонтери мають право присвячувати свій час, талант й енергію колективним та індивідуальним акціям, не очікуючи ніякої винагороди. Тобто волонтери – це люди, які свій вільний час витрачають на користь та покращення світу.

В Україні волонтерський рух розпочався у 90-х роках 20 століття, а на рівні держави офіційно був визнаним 10 грудня 2003 року постановою Кабінету Міністрів.

24 лютого 2022 року терористична держава РФ розпочала масований наступ на Україну, атакуючи з півночі, сходу та півдня. Одразу стихійно організувався потужний волонтерський рух допомоги українським військовим та цивільним, що страждали від війни.

Тільки організацій, що надавали гуманітарну допомогу, в перші дні вторгнення було створено понад 1700. Оцінити кількість громадян, залучених до волонтерства, неможливо — лік іде на десятки тисяч, а благодійні внески роблять мільйони українців.

Ваша подвижницька праця стала вагомим чинником об’єднання суспільства, зростання його громадської зрілості, усвідомлення, що справжня допомога й розуміння даються не стільки коштами, скільки теплом людських сердець та безкорисливою працею!

Тому сьогодні щирі вітання зі святом волонтерам – людям, які мають організаторський талант і чуйне серце. Для яких не буває чужого болю, чужого горя та чужих дітей. Коли Україна повернеться до суто мирного життя, волонтери долучаться до громадських справ «цивільних» добровольців. Бо волонтерство – це і покликання, і спосіб життя. Сфери його застосування – опіка над дітьми, літніми та хворими людьми, захист тварин і природи та багато іншого. Міцного здоров’я, тепла у серці та в домі і народної любові. Хай вам щастить!

З повагою

 

                    Немовицький сільський голова                                       Олександр ТРОХИМЕЦЬ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь