A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

3 грудня Міжнародний день людей з інвалідністю

Дата: 02.12.2022 10:46
Кількість переглядів: 139

 Фото без опису

Генеральна Асамблея ООН в 1992 році оголосила 3 грудня кожного року днем осіб з інвалідністю і закликала всі держави та міжнародні організації проводити заходи в цей день з метою інтеграції людей з інвалідністю у життя суспільства.

У світі налічується понад мільярд людей з інвалідністю. Цей день є нагадуванням про необхідність створення умов для людей з особливими потребами, вжиття заходів з метою поліпшення їх життя та самореалізації.

Відзначаючи Міжнародний день інвалідів, прогресивне людство засвідчує цим, що громадяни з обмеженими фізичними можливостями потребують особливої уваги. Для них мають бути створені такі умови, які дадуть змогу відчувати себе рівними серед рівних. Адже саме ставлення до інвалідів визначає ступінь цивілізованості суспільства.

В Україні близько 3 мільйонів людей з інвалідністю. І вони вимагають до себе підвищеної уваги. Ліки, продуктові набори, пільги на медичне обслуговування, пенсії і дотації, спеціально оснащені будівлі, транспорт – це все потрібно людині з обмеженими можливостями.

Але не будемо забувати про головне –  найбільше, чого потребують такі люди – це наша увага та розуміння. Переймаючись буденними проблемами, ми повинні замислюватись над непростою долею людей з вадами здоров`я і не тільки 3 грудня, а й протягом усього року не забувати про те, що поруч із нами живуть співгромадяни, які потребують нашої допомоги та уваги. У цей день хочеться побажати їм теплих стосунків із близькими, бадьорості духу та міцного здоров`я. Надалі залишатися для нас прикладом безмежних людських можливостей та великої сили волі, що ці можливості породжує, а всім нам побільше душевної щедрості і милосердя, які втілилися б у добрі справи.

В Немовицькій територіальній громаді теж стало традицією  на початку грудня відзначати Міжнародний день людей з особливими потребами, вшановувати цю категорію громадян громади щоб ніхто не почувався забутим чи залишеним наодинці зі своїми проблемами. Наше завдання полягає в тому – щоб ті кроки, які зроблені в цьому напрямку, мали динамічне продовження.

 

 

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь