A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

Податківці закликають платників відповідально ставитись до сплати податків

Дата: 01.09.2022 16:12
Кількість переглядів: 510

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області інформують, що станом на початок серпня поточного року 37910 платників податків області мають заборгованість перед зведеним бюджетом у сумі 734,1 млн грн, з якої 38,6% (283,0 млн грн) - це борги перед місцевими громадами.

Боргують бюджету країни як суб’єкти господарювання, так і громадяни. При цьому, 31108 фізичних осіб  та 281 юридична особа  мають незначні суми податкового боргу – до 3060 гривень.

З метою забезпечення скорочення податкового боргу податковими органами Рівненщини у січні-липні вжито ряд заходів, в тому числі описано майно в податкову заставу, направлено позови до суду щодо надання дозволу на погашення податкового боргу за рахунок готівкових (безготівкових) коштів юридичних осіб, стягнуто коштів в погашення податкового боргу з банківських рахунків, направлено позови до суду щодо звернення стягнення на активи боржників через ДВС.

В результаті цих та інших заходів у 2022 році погашення податкового боргу склало 71,1 млн гривень.

Звертаємо увагу, що введення воєнного стану не звільняє платників податків від сплати грошових зобов’язань. Будь-які послаблення в законодавстві є лише відтермінуванням, а не звільненням від їх виконання.

Представники бізнесу і громадяни мають розуміти: кожна гривня, сплачена до бюджету, - це важлива складова економічного фронту та реальна допомога ЗСУ.

Тож, аби не відчувати дієвість на собі заходів стягнення, вжиття яких передбачене законодавчими актами, Головне управління ДПС у Рівненській області закликає платників відповідально ставитись до сплати податків, самостійно стежити за наявністю чи відсутністю боргу та своєчасно сплачувати визначені суми податкових зобов'язань.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь