A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

Електронні сервіси – сучасний та зручний інструмент для дистанційного подання звітності

Дата: 25.08.2022 16:04
Кількість переглядів: 379

Фото без опису

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області звертають увагу  громадян та суб’єктів господарювання, що використання електронних сервісів є популярним не тільки при взаємодії платників податків з органами Державної податкової служби України, а також з більшістю державних органів. Такі сервіси ДПС мають низку переваг: зручність, надійність та захищеність. А найпоширенішим з електронних сервісів ДПС є Електронний кабінет, який працює в режимі 24/7, крім часу, необхідного для його технічного обслуговування.

Зважаючи на особливості сьогодення, наголошуємо, що будь-яку звітність зручно та надійно надсилати засобами Електронного кабінету без відвідування Центрів обслуговування платників.

За січень-липень 2022 року платниками податків Рівненщини із загальної кількості поданої звітності за допомогою електронних сервісів надіслано майже 327 тисяч звітних документів, що у процентному відношенні складає 98%. Понад 160 тисяч таких документів надіслано фізичними особами-платниками податків.

Користуйтеся перевагами електронних сервісів. Бережіть свій час та здоров’я!

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервіс https://t.me/infoTAXbot

 

Запитували-відповідаємо: у минулому році отримано спадщину від бабусі. Чи потрібно подавати декларацію про майновий стан і доходи та сплачувати податки?

 

Фахівці ГУ ДПС у Рівненській області роз’яснюють, що кошти, майно чи не майнові права, отримані у спадщину, підлягають оподаткуванню в залежності від ступеня споріднення між спадкоємцем та спадкодавцем та їх резидентського статусу.

Якщо спадкоємець є членом сім’ї першого або другого ступеня споріднення, то дохід від отриманої спадщини оподатковується за нульовою ставкою та не підлягає обов’язковому декларуванню.

Членами сім’ї першого ступеня споріднення в розумінні Податкового кодексу України вважаються її батьки, її чоловік або дружина, діти такої фізичної особи, у тому числі усиновлені.

Членами сім’ї другого ступеня споріднення в розумінні Податкового кодексу України вважаються її рідні брати і сестри, її баба та дід з боку матері і з боку батька, онуки.

Тож дохід, отриманий як спадщина  членом сім’ї  другого ступеня споріднення оподатковується за нульовою ставкою та не підлягає обов’язковому декларуванню.


 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь