A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

Відбулася нарада з керівниками закладів загальної середньої освіти

Дата: 19.08.2022 11:46
Кількість переглядів: 306

Фото без опису

18 серпня відділ освіти, культури, молоді та спорту, адміністрація закладів освіти Немовицькоі громади взяли участь в обласній онлайн нараді, яку провело управління державної служби якості освіти в Рівненській області.

З початком нового 2022/2023 навчального року у кожному закладі освіти індивідуально буде ухвалюватися рішення щодо організації освітнього процесу: в якому форматі розпочнеться навчання. Це рішення залежатиме, зокрема, від безпекової ситуації, наявності, стану та місткості укриття та від результатів обстеження школи спеціальними комісіями.

На заході були представлені рекомендації, які допоможуть адміністрації ліцеїв організувати безпечне освітнє середовище, а також більш ефективно змінювати формати навчання залежно від безпекової ситуації.

Також в.о начальника відділу освіти громади Тетяна Дорошко ознайомила з різними нормативними документами щодо освітнього процесу в умовах воєнного стану.

За наслідками наради були прийняті рекомендації та рішення.

За кілька днів розпочнеться новий навчальний рік - вперше для нас з вами в умовах воєнного стану.

Відповідно до рішень Кабміну, офлайнове навчання можливо лише у тих школах, де є укриття. Навчальним закладам дали час на їх облаштування та ремонт. Для більшості шкіл ними стали підвальні приміщення. Контроль за процесом було покладено на ДСНС, а загальний нагаляд здійснює місцева влада, а саме Військово-цивільні адміністрації.

Як було зазначено начальником Державної служби якості освіти у Рівненській області Святославом Сидоруком - станом на 1 вересня в Україні 36% шкіл мають перевірені укриття (за офіційною класифікацією – “найпростіші укриття”). Саме в таких школах і буде можливе очне навчання.

В нашій громаді наразі йде активна підготовка до готовності навчальних закладів та укриттів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь