A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

Коронавірус не зник. Не варто забувати про вакцинацію

Дата: 09.08.2022 12:50
Кількість переглядів: 245

У МОЗ пояснили, як і де можна отримати другу дозу вакцини від COVID |  Українська правда

Через війну ковід майже зник з інформаційного поля в Україні, але він продовжує існувати, люди і далі хворіють. Щотижня МОЗ фіксує до 1 000 інфікованих і майже стільки ж госпіталізованих.

Попереду осінньо-зимовий період - час, коли "розгулюються" вірусні хвороби. Міністерство охорони здоров’я наразі рекомендує пацієнтам зробити бустер, щоб уникнути хвороби та ускладнень від неї. Крім того, бустерну дозу можна робити, навіть якщо другу дозу з базового курсу щеплення ви мали рік тому. На ефективність ревакцинації це не впливає, а курс не потрібно починати заново. В Україні дозволили введення другої бустерної дози вакцини проти коронавірусу. Поки що це буде доступно для людей старше 60 років, а також людям із хронічними захворюваннями, а саме з серцево-судинними хворобами, дихальних шляхів, а також онкохворим та з цукровим діабетом.

За прогнозами Українського центру охорони здоров’я, нова хвиля Covid-19 передбачатиме десятки тисяч хворих на добу. Відповідно, збільшення госпіталізацій, а також летальних випадків. Хоча летальність (відношення смертей до випадків), за прогнозами буде нижчою, якщо не з‘явиться варіант вірусу, агресивніший за Омікрон.

В закладах охорони здоров’я КНП «Немовицький ЦПМСД» є в наявності в достатній кількості вакцина Комірнаті (Пфайзер), виробник Бельгія та Короновак. Зверніться до свого сімейного лікаря, адже здоров’я та життя – найцінніші скарби людства!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь