A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує

Дата: 08.08.2022 12:58
Кількість переглядів: 230

На підтримку української армії мешканці Рівненщини спрямували понад 350  млн гривень

З початку цього року платниками, які перебувають на обліку в Головному управлінні ДПС у Рівненській області до держбюджету сплачено 352,2 млн грн військового збору, про це повідомив керівник обласної податкової служби Владислав Грабовий.

Порівняно із  відповідним періодом 2021 року сума надходжень зросла на 74,5 млн грн або 26,8 відсотків.

Зокрема у липні 2022 року до держбюджету сплачено 57 млн грн військового збору. Порівняно із липнем 2021 року сума надходжень зросла на 19,4 млн грн або 51,5  відсотка.

Головне управління ДПС у Рівненській області висловлює подяку усім платникам, хто своєчасно сплачує податки до бюджету та наближає перемогу України над загарбником, зазначив  в.о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Владислав Грабовий.

 

Якщо у вас змінились особисті дані, то повідомити про це податкову необхідно протягом місяця

В ГУ ДПС у Рівненській області нагадують громадянам, що у разі якщо фізична особа – платник податків змінив особисті реєстраційні дані, а саме: прізвище, ім'я, по батькові, місце проживання (податкову адресу) тощо, то такий платник зобов'язаний повідомити контролюючі органи про зміну даних протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання до контролюючих органів Заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (Форма № 5 ДР)  або Заяви про внесення змін до окремого реєстру Державного реєстру фізичних осіб – платників податків щодо фізичних осіб, які обліковуються за серією та/або номером паспорта (Форма № 5 ДРП).

На сьогодні існує два шляхи внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків шляхом подання Заяви за формою № 5 ДР:

- особисто або через законного представника до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання), а у разі зміни місця проживання – до контролюючого органу за новим місцем проживання. Фізичні особи, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, подають зазначені заяви особисто або через представника до будь-якого контролюючого органу;  

- засобами електронного сервісу «Електронний кабінет платника» на офіційному вебпорталі ДПС, з використанням кваліфікованого електронного підпису (адреса: https://cabinet.tax.gov.ua)

Заява за  формою № 5 ДРП подається особисто або через законного представника до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання), а у разі зміни місця проживання – до контролюючого органу за новим місцем проживання.

Зауважимо, що без оновлення своїх особистих даних фізична особа – платник податків надалі може зіштовхнутися з неузгодженістю при поданні звітності, позбавляє себе можливості вчасно отримувати нагадування від податкових органів щодо обов'язкових податків, зборів (інших платежів) або наявності податкового боргу, що призведе до подальшого нарахування штрафних санкцій.

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування

скористатись податковою амністією та задекларувати активи можна до 1 вересня 2022 року

В ГУ ДПС у Рівненській області нагадують жителям Рівненщини, що до 1 вересня 2022 року громадяни, які ухилялися від сплати податків, мають змогу розкрити свої справжні доходи та задекларувати активи, уникнувши при цьому відповідальності. Вони можуть подати декларацію із зазначенням активів, щодо яких не були сплачені податки та збори до 1 січня 2021 року.

Якщо такі декларанти сплатять спеціальний одноразовий збір, їм буде гарантовано звільнення від відповідальності за порушення податкового законодавства.

Тим громадянам, які отримували заробітну плату, накопичували певний капітал, купували та продавали нерухомість, і все це робили зі своїх задекларованих доходів, декларувати активи непотрібно.

Звертаємо увагу, що відповідно до вимог підрозд. 94 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ) в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації відображається, зокрема така інформація:

відомості про декларанта, достатні для його ідентифікації (це прізвище, ім'я, по батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків або у визначених Кодексом випадках – серія (за наявності) та номер паспорта громадянина України);

відомості про об'єкти декларування, в обсязі, достатньому для ідентифікації кожного з них;

самостійно визначена декларантом у національній валюті база для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування.

ставка та сума збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування.

До такої декларації декларант зобов'язаний додати копії документів, що підтверджують вартість об'єктів декларування.

Разом із тим, в такій декларації не зазначається інформація про джерела одержання (набуття) декларантом об'єктів декларування.

Контролюючому органу забороняється вимагати додаткові документи, крім передбачених Податковим кодексом України.

Детально – в банері «Одноразове добровільне декларування» за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya .

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь