A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

Підсумки робочого тижня в Немовицькій ТГ

Дата: 01.07.2022 17:53
Кількість переглядів: 521

Фото без опису

Не зважаючи на те, що за вікном спекотне літо, найважливіше питання для українців сьогодні – як ми будемо зимувати? В цьому ж напрямку активно працює апарат нашої сільської ради: протягом останнього тижня заготовляли дрова. Для уникнення проблем із постачанням пального (дров, торфобрикету, тріски деревної паливної) для наших закладів соціальної сфери під час опалювального сезону, було прийнято рішення завезти весь об’єм протягом літа. Максимально використовуємо наші можливості для зберігання дров та торфобрикету. В повному обсязі вже здійснено поставку торфобрикету, а також дров. Працюємо над закупівлею тріски деревної паливної, оголошено тендерну процедуру закупівлі.

Не менш  важливим питанням є благоустрій населених пунктів громади. Адже ми досі не маємо схеми поводження з твердими побутовими відходами на території громади, а сміття продукуємо кожен день. Для того, щоб впорядкувати цей аспект життєдіяльності громади, а також покращити стан надання комунальних послуг жителям, минулого року в селі Немовичі було запущено пілотний проєкт централізованого подвірного вивозу сміття. За цей час було відпрацьовано технічні аспекти, схеми вивозу, маршрути руху техніки, потреби. Так як результати реалізації проєкту були позитивними (зменшилась кількість стихійних сміттєзвалищ, менше витрачається коштів для впорядкування діючого сміттєзвалища в Немовичах), сільський голова, попередньо узгодивши деталі з підприємцями, які долучилися до даного процесу, доручив старостам старостинських округів розробити схеми та маршрути для впровадження централізованого подвірного вивозу сміття в селах Тинне та Зносичі. Радіємо, що в Тинному процес вивозу розпочато, а в Зносичах завершується підготовчий етап. Маємо надію, що наступного тижня сміття розпочнуть вивозити і там.

Щиро дякуємо нашим небайдужим жителям та підприємцям, які підтримали цю ініціативу та надали техніку для реалізації проєкту безкоштовно.

Разом з тим запуск централізованого вивозу сміття – це не фінал, адже всі ми розуміємо, що в такому випадку наші відходи лише накопичуватимуться та створюватимуть загрозу нашому довкіллю. Тому паралельно працюємо над запровадженням сортування жителями побутових відходів: проводиться роз’яснювальна робота в школах та садочках, також були придбані комплекти баків для сортування сміття та прес для побутових відходів. Намагаємось не відставати від сусідніх громад та працюємо над створенням комунального підприємства, щоб діяти в рамках чинного в Україні законодавства.

Лише спільна злагоджена робота дозволяє отримати найкращі результати. В даному контексті шкода, що деякі особи, навіть окремі депутати сільської ради, дозволяють собі подавати власні помилкові судження за офіційну інформацію. Просимо жителів бути мудрими та активно співпрацювати для досягнення поставленої мети.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь