A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

До ВІДОМА НАСЕЛЕННЯ ЩОДО ЗАГАЛЬНОЇ МОБІЛІЗАЦІЇ відповідно до УКАЗІВ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 69/2022 від 24.02.2022 та  № 342/2022   від 17 травня 2022 року!

Дата: 02.06.2022 16:45
Кількість переглядів: 344

Постановою Кабінету Міністрів від 07 грудня 2016 року №921  «Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних» затверджено «Порядок організації ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних (далі- Порядок)».

Відповідно до  пункту 23 Порядку , у сільській місцевості, а також у містах і селищах, де відсутні районні (міські) територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, персонально-первинний облік призовників і військовозобов’язаних, крім військовозобов’язаних СБУ, Служби зовнішньої розвідки, за місцем їх проживання ведеться виконавчими органами сільських, селищних та міських рад.

Відповідно до  пункту 33 Порядку, у  разі отримання розпорядження районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки щодо оповіщення призовників і військовозобов’язаних про їх явку на призовні дільниці (пункти попереднього збору) для оформлення військово-облікових документів, проходження медичного огляду, приписки до призовної дільниці, взяття на військовий облік, визначення призначення на воєнний час, призову на військову службу або на збори військовозобов’язаних виконавчі органи сільських, селищних та міських рад:

  • відбирають картки первинного обліку зазначених у розпорядженні осіб;
  • здійснюють оповіщення зазначених у розпорядженні призовників військовозобов’язаних за місцем їх проживання під їх особистий підпис у картках первинного обліку. У разі відсутності призовників і військовозобов’язаних за місцем їх проживання доводять вимогу про виклик до відома власників будинків, у яких вони проживають;
  • письмово повідомляють районному (міському) територіальному центру комплектування та соціальної підтримки про результати оповіщення та виконання вимог законодавства призовниками і військовозобов’язаними та власниками будинків;
  • забезпечують контроль за прибуттям призовників і військовозобов’язаних за викликом районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки;
  • звертаються до органів Національної поліції щодо громадян, які ухиляються від виконання військового обов’язку, для їх розшуку, затримання і доставки до районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Указом  Президента України № 69/2022 від 24.02.2022 « Про загальну мобілізацію», затвердженого Законом України Про затвердження Указу Президента України «Про загальну мобілізацію» від 03.03.2022 року №2105-1Х (Закон набирає чинності і застосовується з дня фактичного початку воєнних дій у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, розпочатої 24 лютого 2022 року), постановлено у зв'язку з військовою агресією Російської Федерації проти України та з метою забезпечення оборони держави, підтримання бойової і мобілізаційної готовності Збройних Сил України та інших військових формувань, на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України, відповідно до частини другої статті 102, пунктів 1, 17, 20 частини першої статті 106 Конституції України:

1. Оголосити та провести загальну мобілізацію (далі – мобілізація).

2. Мобілізацію провести на території Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської,                   Луганської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської областей, міста Києва. Мобілізація проводиться протягом 90 діб із дня набрання чинності цим Указом.

Місцевим органам виконавчої влади у взаємодії з територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки, за участю органів місцевого самоврядування та із залученням підприємств, установ та організацій усіх форм власності, фізичних осіб – підприємців організувати та забезпечити в установленому порядку своєчасне оповіщення і прибуття громадян, які призиваються на військову службу, прибуття техніки на збірні пункти та у військові частини.

Розпорядженням № 11/2/409 від 24 лютого 2022 року, виданим  начальником Сарненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки майором Т.Павлюком, на виконання   Конституції України, Законів України «Про оборону України», «Про військовий обов’язок і військову службу», «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», Немовицьку сільську раду зобов’язано:

1. здійснити оповіщення всіх призовників і військовозобов’язаних, які перебувають на військовому обліку Сарненського району про їх виклик до Сарненського РТЦК та СП та забезпечити їх прибуття 25 лютого 2022 року о 08:30 год. за адресою: м.Сарни вул.Військова,20-А;

2. про результати виконання розпорядження інформувати щодня о 14:00 та 17:00 год.

3. звернення  щодо призовників і військовозобов’язаних, які ухиляються від виконання військового обов’язку, подавати до органів Національної поліції для їх розшуку, затримання і доставки, а копії до Сарненського РТЦК та СП.

Розпорядженням від 26 лютого 2022 року №219, виданим  начальником Сарненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки майором Т.Павлюком, до Немовицької сільської ради надіслано ВИМОГУ щодо: здійснити оповіщення  та виклик всіх  військовозобов’язаних Немовицької територіальної громади до  Сарненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки на  09:00 годину  01 березня 2022 року за адресою: м.Сарни вул.Військова,20-А.

При собі всі військовозобов’язані повинні мати:  військовий квиток, реєстраційний номер облікової картки платника податків, посвідчення водія, речовий мішок для  особистих речей, ложку, кухоль, рушник та туалетне приладдя. Продукти харчування на одну добу. Про результати виконання розпорядження доповісти письмово в термін до 03  березня 2022 року.

Звернення  щодо  військовозобов’язаних, які ухиляються від виконання військового обов’язку, подавати до органів Національної поліції для їх розшуку, затримання і доставки, а копії до Сарненського РТЦК та СП.

На виконання  Розпорядження Сарненського РТЦК та СП від 26.02.2022 року, Немовицькою сільською радою  28 лютого 2022 року  в соціальній мережі  «facebook» в групі «Немовицька ТГ»  опубліковано  оголошення ідентичного змісту щодо  необхідності  всім військовозобов’язаним Немовицької територіальної громади  з’явитись до  Сарненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки на  09:00 годин  01 березня 2022 року за адресою: м.Сарни вул.Військова,20-А.

24 травня, набув чинності Указ Президента  від 17 травня 2022 року № 342/2022,  яким строк проведення загальної мобілізації продовжується з 25 травня 2022 року на 90 діб.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь