A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

Перелік документів необхідних для укладання договору про добровільну сплату єдиного соціального внеску

Дата: 31.05.2022 11:05
Кількість переглядів: 172

В Головному управлінні ДПС у Рівненській  області інформують, що перелік документів, необхідних для укладення договору про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, передбачено п.п.1 п. 3 розд. V Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 20.04.2015 № 449 із змінами і доповненнями.

Всі платники, які мають право на добровільну сплату єдиного внеску з деяких видів загальнообов’язкового державного соціального страхування, подають до контролюючих органів за місцем проживання:

- заяву про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування або про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування (одноразова сплата єдиного внеску) за формою згідно з додатком 3 до Інструкції № 449;

- копію трудової книжки (за наявності);

- виписку з системи персоніфікованого обліку (ОК-5);

- копію документа, що посвідчує особу.

Особи, зазначені у абзаці другому п. 1 розд. V Інструкції № 449 члени особистого селянського господарства, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (одночасно на пенсійне, на випадок безробіття, у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності), надають також документ, що підтверджує їх членство у такому господарстві.

Користуйтесь ресурсом «ЗІР» та отримуйте своєчасну й достовірну інформацію щодо актуальних питань оподаткування

В ГУ ДПС у Рівненській області нагадують платникам податків, що на офіційному вебпорталі ДПС функціонує Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс (ЗІР) (zir.tax.gov.ua).

Крім того, ДПС, орієнтуючись на сучасні технології, постійно вдосконалює сервіси, за допомогою яких надаються інформаційно-довідкові послуги фізичним та юридичним особам, у зв’язку з чим пропонує платникам безкоштовно завантажити мобільні додатки ЗІР на базі Android та iOS: m.zir.tax.gov.ua.

Інформація в ЗІР своєчасно оновлюється та є актуальною. Цей ресурс  створений у межах Електронного Уряду з доступом через будь-яку пошукову систему в інтернет-мережі, у т.ч. у вигляді мобільної версії, у зв'язку з чим є можливість його одночасного використання як платниками, так і працівниками структурних підрозділів ДПС та її територіальних органів, та сприяє отриманню уніфікованих відповідей у будь-який час та зручний спосіб.

Розміщена в ЗІР База знань наповнюється інформацією, що містить загальну позицію ДПС із застосуванням норм податкового законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на ДПС, без врахування особливостей конкретного платника податків та специфіки конкретних ситуацій та не є податковою консультацією в розумінні глави 3 "Податкові консультації" Податкового кодексу України (далі - Кодекс) і не спричиняє правових наслідків, передбачених ст. 53 Кодексу.

Робота ЗІР направлена на забезпечення суспільства своєчасною, достовірною і повною довідковою інформацією у вигляді відповідей на запитання із понад 37 напрямів; ставками податків; глосаріями та довідниками; щоденною підбіркою відповідей на двадцять актуальних запитань; податковим календарем, який містить систематизовану інформацію про терміни сплати податків і зборів, платежів, подання звітності до органів ДПС; змінами в податковому законодавстві, з можливістю підписки на отримання таких змін на електронну адресу та інше.

Крім того, у ЗІР, скориставшись переходом у Viber чи Telegram, можна отримати інформаційно-довідкові послуги від Контакт-центру ДПС, надіслати електронного листа із запитанням, яке ми розглянемо у найкоротший час, або отримати допомогу з використання ЗІР від працівника Контакт-центру ДПС.

Тож користуйтесь  ресурсом «ЗІР»  та отримуйте своєчасну й достовірну  інформацію щодо актуальних питань оподаткування.

Однією з найбільш запитуваних адмінпослуг є отримання довідки про відсутність заборгованості в органах ДПС

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області інформують, що органи Державної податкової служби сьогодні працюють у штатному режимі та надають платникам податків якісні адміністративні послуги. Однією з найбільш запитуваних послуг є видача довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи. Так, за січень-квітень поточного року податківці Рівненщини видали 1200 таких довідок як платникам Рівненщини, так і Сумщини, адже починаючи з березня 2022 року Головне управління  ДПС у Рівненській області здійснює сервісне обслуговування (в т.ч. надання адміністративних послуг) платників податків, які в умовах дії воєнного стану в Україні не мають змоги отримати належний супровід за місцем перебування на обліку.

Зауважимо, що згідно з  Порядком надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, затвердженого наказом Мінфіну від 03.09.2018 №733, довідка видається на підставі заяви встановленої форми, яку платник податків подає в паперовій або електронній формі. Електронна форма надсилається на адресу контролюючого органу через приватну частину електронного кабінету, з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги», тобто підписується електронним підписом.

Звертаємо увагу, що Центри обслуговування платників ГУ ДПС області працюють за принципом оперативного та якісного обслуговування представників бізнесу та громадян, видають довідки, приймають звітність, забезпечують швидкий доступ до інформації.

Крім того, працюють «гарячі лінії», за якими надаються консультації платникам податків. Всю необхідну інформацію можна знайти на головній сторінці вебпорталу Державної податкової служби України за посиланням www.tax.gov.ua.

Разом з тим, податкова служба Рівненщини звертається до усіх платників податків, у яких наявний податковий борг, якнайшвидше погасити таку заборгованість перед бюджетами. Сьогодні, коли на території нашої країни йде війна, платники податків, як юридичні, так і фізичні особи, повинні розуміти, що виконання обов’язку зі сплати податків забезпечить не лише підтримку фінансової стабільності держави, а й сприятиме посиленню її обороноздатності, а відтак – наблизить таку очікувану перемогу.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь