A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

система БПД долучається до документування воєнних злочинів

Дата: 10.03.2022 16:46
Кількість переглядів: 155

Створено єдиний національний портал для збору фактів порушення прав людини Російською Федерацією. Юристи системи безоплатної правової допомоги, а також адвокати, які співпрацюють з системою БПД, долучаються до документування воєнних злочинів.

Веб-платформа для ефективного збору і обробки інформації про порушення прав людини Російською Федерацією створена за спільної ініціативи Офісу Президента України, Міністерства юстиції України, Міністерства закордонних справ України та Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим. Зібрані факти будуть використані як докази для захисту та представництва України в Європейському суді з прав людини та Міжнародному суді ООН.

На міжурядовій платформі https://humanrights.gov.ua/ представники правозахисних організацій, експерти у сфері прав людини, представники наукової спільноти та всі, хто володіють інформацією про факти порушень прав людини або ж став жертвою чи свідком таких подій зможуть подати відповідну інформацію за чіткою формою.

Для того, щоб зафіксувати порушення прав людини та/або скоєний злочин необхідно заповнити форму, описати факт порушення прав людини загарбником, долучити наявні докази: фото, відео, документи, інформацію про свідків, жертв події.

Отримана інформація дасть можливість притягувати до відповідальності Російську Федерацію та відстоювати інтереси України на міжнародних судових майданчиках.

Вся інформація та свідки, які її нададуть, перебуватимуть під надійним захистом. Надана інформація буде опрацьована кваліфікованою командою юристів та підготовлена для захисту інтересів України! Доказова база буде використана лише в судових справах України проти Російської Федерації із дотриманням міжнародних стандартів правосуддя.

Поки Збройні Сили України  щохвилини боронять нашу країну від загарбника – ми вже сьогодні готуємо позиції України для притягнення Російської Федерації до юридичної відповідальності на відповідних міжнародних судових майданчиках.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь