A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

14 грудня - День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 13.12.2021 14:50
Кількість переглядів: 371

Фото без опису

14-те грудня — День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Така дата обрана невипадково — в 1986 році 14-го грудня Державний комітет прийняв в експлуатацію захисні споруди на Чорнобильській АЕС.

Це пам’ятний день, в який згадують тих, хто віддав свої життя заради порятунку інших, а також вшановують героїв-ліквідаторів, які, ризикуючи здоров’ям, ліквідували наслідки техногенної катастрофи.

Їхній подвиг залишився в історії та живе в пам’яті кожного українця. А з 2006 року День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС ще й офіційно заснований на законодавчому рівні.

Ми глибоко вдячні всім учасникам ліквідації наслідків найбільшої техногенної катастрофи ХХ століття, які виявили героїзм, самовідданість та мужність в тих екстремальних обставинах.

Низько вклоняємось усім ліквідаторам аварії на ЧАЕС, які не шкодуючи свого здоров’я і життя, працювали в 30-кілометровій зоні радіаційного лиха аби якомога швидше ліквідувати наслідки Чорнобильської трагедії, обмежити біду, тим, хто зупинив розбурхану стихію некерованої ядерної реакції і зробив вагомий внесок у справу подолання наслідків Чорнобильської катастрофи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь