A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

Якщо недостатньо страхового стажу, його можна «докупити»

Дата: 12.05.2021 08:48
Кількість переглядів: 817

Цьогоріч на Рівненщині 46 громадян скористались можливістю «купівлі» страхового стажу. Це можна зробити на підставі договору про добровільну сплату єдиного соціального внеску.

Як роз’яснила начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб  ГУ ДПС у Рівненській області Людмила Кончук,  особа, якій не вистачає декількох місяців страхового стажу, може укласти договір про добровільну участь щодо одноразової сплати ЄСВ за попередні періоди (у тому числі за період з 01 січня 2004 року по 31 грудня 2010 року), в яких вона не підлягала загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню на будь-який період, але не менше одного місяця. Сума сплаченого єдиного внеску за кожен місяць такого періоду не може бути меншою за мінімальний страховий внесок на дату укладення договору, помножений на коефіцієнт 2 (на 2021 рік – 2640 гривень).

Фото без опису

Ті громадяни, які хочуть «докупити» страховий стаж, мають подати до контролюючих органів за місцем проживання:

-        заяву про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування або про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування (одноразова сплата єдиного внеску) за формою згідно з додатком 3 до Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 20.04.2015 № 449 (далі – Інструкція № 449);

-         копію трудової книжки (за наявності);

-         виписку з системи персоніфікованого обліку (ОК–5);

-         копію документа, що посвідчує особу.

Перелік документів, необхідних для укладення договору про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, передбачено п. п.1 п. 2 розд. V Інструкції № 449.

У разі виникнення питань щодо добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування або добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, можна звернутись до Центрів обслуговування платників або за номером телефону 0362 692 557.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь