A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

День державного герба України 2021

Дата: 19.02.2021 09:42
Кількість переглядів: 1041

Фото без опису

19 лютого 1992 року, Верховна Рада України затвердила тризуб як Малий герб України, визначаючи його головним елементом великого Державного Герба України. Сьогодні 29-а річниця встановлення державного символу. Золотий тризуб на синьому фоні можна знайти на листівках УПА, гербі УНР та на одязі мітингуючих проти радянського режиму.

Тризуб має тисячолітню історію. У давні часи це був знак Рюриковичів, пізніше він став гербом УНР як символ соборності українських земель. В XX столітті тризуб уособлював боротьбу українців за незалежність та був заборонений Радянським Союзом. 

24 червня 1991 року був оголошений конкурс щодо створення Державного герба. Жюрі розглянули понад 200 варіантів, серед яких 192 містили різні зображення тризуба. В конкурсі перемогла робота історика-геральдиста Андрія Гречила та художника Івана Турецького в стилі князя Володимира, адже саме він об'єднав українські землі.



Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/lite/holidays/z-dnem-derzhavnogo-gerba-ukrajini-2021-privitannya-z-dnem-gerba-2021-istoriya-svyata-11326280.html


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь