Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

Шановні батьки, опікуни, піклувальники, вихователі!

Дата: 08.12.2020 12:38
Кількість переглядів: 442

Фото без опису

Сьогодні ми з Вами коротенько зупинимося на темі: «Дорожня безпека та світловідбивачі». Це не менш важлива тема про, що варто знати кожному. Перш за все, Ви повинні знати, які є тимчасові елементи управління рухом. Це-дорожня розмітка, знаки дорожнього руху та сервісу, автомобільні номерні знаки, контурне маркування вантажного та громадського транспорту, безпека велосипедистів та власників персонального електротранспорту, безпека дітей у дитячих візочках, безпека пішоходів, світловідбивачі на спорудах (мостах, будівлях, тунелях, арках, в’їздах та виїздах з паркінгів, в’їздах та виїздах у житлові зони, електричних опорах)

Під час управління транспортом спрацьовує людський фактор. Кожен водій спостерігає близько 125 подій та приймає 12 рішень за 1 кілометр. За 10 км він скоює 3 помилки та має ризик скоєння ДТП кожні 800 км.

У темну пору доби людське око реєструє лише 5% інформації від тієї, яка бачиться при денному освітленні.

Чим старший водій – тим більше світла йому потрібно для сприйняття однієї і тієї ж самої інформації– кожні 13 років кількість необхідного світла подвоюється.

Ось, тепер виникає запитання…Як бути поміченим? Людина має рухатися і бути контрастною, яскравою завдяки світловідбивачам. Це необхідні елементи на автомобілях, велосипедах, спеціальному одязі пішохода, що повертають світло фар автомобіля і звертають увагу водія. Найефективніше розміщення світлоповертаючих елементів на пішоході – якомога нижче до землі, розміщена на більш рухомих частинах.

Зупинимося на одязі та екіпіровці з світловідбивачами для пішоходів, велосипедистів та користувачів персонального електротранспорту:

Одяг - нашивки, термоперенос, жилети, брелки, браслети (спереду для тих, хто рухається назустріч, ззаду, для тих, хто наздоганяє ззаду, по боках для тих, хто наближається збоку, знизу – для світла фар та зверху для видимості, на руках, ногах - бо вони рухаються);

Фото без опису

Екіпіровка (спеціалізований дитячий та спортивних одяг, робочий одяг). Сумки, рюкзаки (одяг-змінний, а рюкзак – постійний!) Засіб пересування (спереду для тих, хто рухається назустріч, ззаду, для тих, хто наздоганяє ззаду, по боках для тих, хто наближається збоку).

Шановні друзі, дайте можливість водію...

• Час, щоб побачити вас...

• Час, щоб усвідомити…

• Час, щоб прийняти рішення….

• Час, щоб діяти….

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь