A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

Соціальні послуги без черг. В державі стартував пілотний проєкт Єдиної інформаційної системи соціальної сфери

Дата: 11.11.2020 08:45
Кількість переглядів: 362

За підсумками засідання було ухвалене рішення про запуск пілотного проекту Єдиної інформаційної системи соціальної сфери.

Глава Уряду нагадав, що нещодавно була затверджена стратегія щодо діджиталізації соціальної сфери, і створення Єдиної інформаційної системи соціальної сфери було одним із важливих її пунктів.

Як зазначив Прем’єр-міністр, проект передбачає створення єдиної централізованої бази соціальної сфери шляхом інтеграції всіх реєстрів, що стане таким собі єдиним реєстром отримувачів соціальних послуг держави. Також експериментальний проект має усунути дублювання процесів і функцій в соціальній сфері.

«Дуже важливо, що така доволі консервативна сфера, як соціальна, буде переведена на електронний документообіг. Все це має підвищити ефективність соціальної сфери та допоможе збільшити підтримку тих, хто її дійсно потребує», — підкреслив Денис Шмигаль.

Ще один крок, за словами Прем’єр-міністра, який Уряд робить для спрощення роботи соціальної сфери — це запровадження політики «Єдиного звернення» у питанні призначення пенсій. Відповідне рішення Кабінет Міністрів підтримав під час засідання.

Денис Шмигаль наголосив, що відтепер має запрацювати політика одного звернення, коли людина просто звертається в Пенсійний фонд, а далі за зверненням самого Фонду, чи органів соціального захисту буде відкрито відповідний рахунок у банку.

«Ми хочемо, аби українські пенсіонери менше часу проводили в чергах, менше стикалися з бюрократією та обтяжливими процедурами», — зазначив очільник Уряду.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь