A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

Стабільність у громаді – запорука її розвитку

Дата: 20.10.2020 11:32
Кількість переглядів: 1897

Фото без описуМинуло моїх п’ять років на посаді Немовицького сільського голови. А три роки тому створена Немовицька об’єднана територіальна громада, яку очолюю. За цей період зроблено багато, про що писали в «Сарненських новинах» і соціальних мережах. Не все було так просто, особливо сформувати команду професіоналів в громаді, через дефіцит кадрів. Тепер наша команда працює чітко і злагоджено. Є стабільність. Із часу створення ОТГ, місцевий бюджет збільшився на 12 мільйонів гривень – з 10 до 22 мільйонів гривень.


Сьогодні ж, хочу акцентувати увагу на тому, що плануємо зробити в громаді в майбутньому 2021-2025 роках та які пріоритетні завдання стоять перед громадою.
 

Тинне
Найбільше село в Немовицькій ОТГ – Тинне. Вже виготовлений генеральний план населеного пункту, тож роздамо земельні ділянки під будівництво. Проведемо капітальний ремонт приміщення старої школи. На сьогодні роботи вже розпочаті. Робимо перекриття, повністю міняємо балки і крокви (відповідно до проєкту капітального будівництва перекриваємо дах). По багатьох вулицях уже є вуличне освітлення, але не скрізь. Є центральні вулиці, де немає освітлення. Тож плануємо зробити його там, де можливо.
У планах - повноцінне відкриття дитячого садка. На сьогодні вже повністю проведений ремонт дитсадка. Замовили меблі та устаткування для їдальні. Щойно воно буде встановлено, одразу відкриємо дошкільний заклад, можливо, й до Нового року. Зараз там працює п’ять груп дошкільнят короткотривалого перебування, додасться ще дві групи дитячого садка.

Зносичі
Насамперед, потрібно зробити капітальний ремонт ФАПу. Зносицький ФАП претендував на фінансову підтримку Світового Банку, але з невідомих для нас причин був виключений з відповідної програми й ми лишилися з проблемою один на один. Капітальний ремонт медичного закладу дасть можливість надати робоче місце лікарю й усе, що необхідне для первинки.

Також, де буде можливість, зробимо вуличне освітлення. Вже затверджений генеральний план села, тож плануємо роздати людям земельні ділянки під будівництво.


Немовичі
Потребують завершення роботи з
реконструкції дитячого садка та приміщення школи початкових класів. У планах - електрифікація нових вулиць і масивів, виділення земельних ділянок під будівництво та очищення екосистем (меліоративних каналів).

Катеринівка
Основними проблемами в населеному пункті, які треба вирішити, є перекриття даху та утеплення фасаду дитячого садочка та модернізація котельні в початковій школі.

Гута-Перейма, селище Немовичі
Середньо-поточний ремонт дороги та вуличне освітлення. Дорога частково вже відремонтована, адже
щодня ходить шкільний автобус, але потрібно довести її до ладу. Також будуть виділені земельні ділянки під будівництво в Гуті-Переймі.

Дороги
Основне питання, яке хвилює жителів Тинного і Зносич, - асфальтування дороги Немовичі-Тинне. Так як ця дорога перебуває на балансі служби автомобільних доріг у Рівненській області та фінан
сується безпосередньо з державного бюджету, у нас є домовленість про співпрацю зі службою. За кошти сільської ради вже виготовили проєкт на 170 тисяч гривень, але змінилися норми та вимоги, тож на даному етапі маємо коригувати проєкт. Так, планували зробити середньо-поточний ремонт дороги. Тобто, по твердому покриттю сошейки покласти асфальт шести сантиметровим шаром. Але зараз це не відповідає ніяким нормам. Має бути нормальна основа, двошарове покриття асфальту, зроблені по всіх нормах і вимогах обочини і т. д.

Коригування проєкту нам обійдеться в 600 тисяч гривень. Зараз вишукуємо ці гроші. Хоча це не так просто, докладемо максимум зусиль і знайдемо фінанси. За кошти сільського бюджету робимо проєкт і нам обіцяють, що в 2021 році внесуть зміни в постанову кабміну й дорогу включать у капітальне будівництво доріг. Головна умова – виготовлення проєкту, який обов’язково зробимо.
Процес уже пішов. Згідно з проєктом орієнтовна вартість робіт – 180 мільйонів гривень. Ця дорога для нас – артерія життя сіл Зносичі і Тинне.
По всіх населених пунктах плануємо ремонтувати дороги територіального значення. На них ніхто ніякі кошти вже давно не виділяє. Це тільки наша проблема. Маючи таку професійну команду, впевнений, що ці всі завдання нам під силу.

Сільський голова                                                 Віктор САВЧИН


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь