A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

Реформа районів і громад Рівненщини - наступний крок за Верховною Радою

Дата: 10.09.2020 09:21
Кількість переглядів: 276

 У Рівненській області замість ще офіційно діючих 16-ти райони утворено чотири – Вараський, Дубенський, Рівненський та Сарненський. Таке рішення влітку цього року було прийнято урядом і парламентом.

Як і планувалося, 25 жовтня місцеві вибори пройдуть вже на новій територіальній основі. Щоб реорганізувати органи місцевого самоврядування в нових громадах і райдержадміністраціях, Верховна Рада має прийняти законопроект №3651, який врегулює питання правонаступництва комунального і державного майна, бюджетних ресурсів, прав та інших зобов’язань.

«Уряд ще у червні запропонував, як реорганізувати громади і райони після створення нового адміністративно-територіального устрою. Тоді разом з проектом постанови про нові райони №3650 у парламенті був зареєстрований урядовий законопроект №3651, який встановлює усі необхідні процедури. Профільний комітет Верховної Ради минулого тижня вже підтримав законопроект, і дуже важливо, щоб народні депутати прийняли його до того, як після місцевих виборів набудуть повноважень нові органи місцевого самоврядування громад і районів, тобто – максимум до середини листопада», - зазначив заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь