A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

З 1-го вересня розпочинається навчання у закладах освіти в умовах адаптивного карантину

Дата: 31.08.2020 14:38
Кількість переглядів: 570

Фото без опису

З 1 серпня в Україні діють нові правила адаптивного карантину, що дозволяють посилювати чи послаблювати обмеження в окремих містах і районах. Тепер регіони розділені на зони залежно від епідеміологічної ситуації: «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону». Відповідно до цього поділу, у МОЗ є декілька варіантів роботи шкіл з 1 вересня.

На території Сарненського району за рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 27 серпня 2020 р. протокол №26 встановлено «Жовтий» рівень епідеміологічної небезпеки поширення COVID-19, а отже, після шести місяців вимушеного карантину через COVID-19 в Немовицькій сільській раді з 1 вересня відновлюють роботу заклади освіти (наказ відділу освіти, культури та з питань сім’ї, молоді та спорту Немовицької сільської ради від 28.08.2020 №43 «Про відновлення освітнього процесу в закладах освіти Немовицької сільської ради»). До організації роботи закладів освіти застосовано чимало нових карантинних вимог, які стосуються не лише адміністрації, вчителів, вихователів, учнів і вихованців, але і їх батьків.

Звертаємо увагу на зміни в роботі закладів які вжито під час карантину!!!

Алгоритм дій здобувачів освіти закладу освіти

в умовах пандемії COVID-19

  • Переконайся зранку, що ти добре себе почуваєте: немає температури, кашлю, нежитю.
  • Дотримуйся соціальної дистанції.
  • Дотримуйся маскового режиму, правильно одягай маску, не використовуй маску повторно, утилізуй її у відведеному місці.
  • Часто і ретельно мий руки та обробляй їх антисептиком.
  • На перервах більше часу проводь  на подвір’ї школи.
  • Будь самостійним, заходь у заклад освіти сам,  без батьків.
  • Залишайся  в своєму класі, менше пересувайся між класами.
  • Провітрюй та прибирай приміщення після кожного уроку.

Правила роботи дитячих садків

  • Найперша вимога – це температурний скринінг. Перед початком роботи всім працівникам мають вимірювати температуру, не допускаючи тих, у кого вона буде вищою, ніж 37,2. У дітей міряти температуру повинні на початку занять і кожні чотири години протягом дня.
  • Важливо, що ніхто, крім працівників і вихованців, не може заходити у будівлю садочку. На час карантину вихователь повинен зустрічати дітей і батьків на вулиці. Батьки або особи, які супроводжують дітей, мають бути у масках. На вході повинен стояти антисептик.
  • Поки дитсадкам доведеться відмовитись від використання тканинних багаторазових рушників і килимів з довгим ворсом, а дітям – від м'яких іграшок.
  • МОЗ рекомендує проводити більше часу на свіжому повітрі, а у кімнатах дотримуватись дистанції. Також важливо в ігровій формі доносити дітям важливість гігієни рук, уникати занять та ігор, які передбачають фізичний контакт.
  • Використані маски, рукавички і серветки потрібно збирати в окремі, не доступні для дітей урни з кришками.
  • Що дві години передбачені вологе прибирання і дезінфекція приміщень. Працівники також мають мити руки з милом або обробляти їх антисептиками що дві години. Кімнати потрібно частіше провітрювати.

У період карантину надважливим залишаються гігієна та соціальна дистанція. Попри загальне послаблення обмежень кожна родина повинна керуватись принципами безпеки. Особливо коли йдеться про здоров’я дітей.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь