A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

Поліцейський офіцер громади інформує !

Дата: 15.07.2020 14:19
Кількість переглядів: 577

Поліцейський  офіцер громади Немовицької сільської ради  інформує  про  відповідальність, яка передбачена за продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів особам до 18 років, у тому числі поштучно тютюнових виробів.

Так, відповідно до ст. 153 Закону України  «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» заборонено продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів:

 - особами, які не досягли 18 років;

 - особам, які не досягли 18 років;

- у приміщеннях та на території навчальних закладів, закладів охорони здоров’я, крім ресторанів, що знаходяться на території санаторіїв;

- у приміщеннях спеціалізованих торговельних організацій, які здійснюють торгівлю товарами дитячого асортименту або спортивними товарами, а також у відповідних відділах (секціях) універсальних торговельних організацій;

- у закритих спортивних спорудах (крім пива у пластиковій тарі);

- з торговельних автоматів;

- на полицях самообслуговування (крім тютюнових виробів у блоках та алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових, пива);

- поштучно (для тютюнових виробів, крім сигар);

- у споживчих упаковках, що містять менш як 20 сигарет;

- з рук;

- у невизначених для цього місцях торгівлі.

Заборонено продаж товарів дитячого асортименту, що імітують тютюнові вироби. Також продавець пива (крім безалко­гольного), алкогольних, слабоалко­гольних напоїв, вин столових або тютюнових виробів зобов’язаний отримати у покупця, який купує пиво (крім безалкогольного), ал­когольні напої, слабоалкогольні напої, вина столові або тютюнові вироби, паспорт або інші докумен­ти, що підтверджують вік такого покупця, якщо у продавця виник­ли сумніви щодо досягнення по­купцем 18-річного віку.

У разі відмови покупця надати такий документ продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин сто­лових або тютюнових виробів такій особі забороняється.

Працівник, який безпосередньо продав заборонений товар особі до 18 років, притягується до адміністративної відповідальності відповідно ч.2 статті 156, а саме: до працівника підприємства (організації) торгівлі або громадського харчування застосовується штраф від   ста до чотирьохсот  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а це від 1700 грн. до 6800 гривень.

Тож шановні підприємці! Звертаємося до Вас із проханням неухильно дотримуватися чинного законодавства, не продавати пиво, алкогольні, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби дітям, адже кожен з нас відповідає за майбутнє покоління!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь