A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

Допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування

Дата: 19.06.2020 12:02
Кількість переглядів: 572

Після набуття чинності відповідного Закону України розмір допомоги буде надаватися у сумі, що дорівнює різниці між 2,5 прожитковими мінімумами для дитини відповідного віку та розміром призначених пенсії, аліментів, стипендії, державної допомоги

Для дітей віком до 6 років - як різниця між двома прожитковими мінімумами для дитини цього віку – 4447, 50 грн (була 3558грн ) ) та середньомісячним розміром аліментів, допомог та пенсій за попередні шість місяців, які призначені дитині.

Від 6 до 18 років: як різниця між 5545 грн (була 4436грн) та середньомісячним розміром аліментів та пенсій за попередні шість місяців, які призначені дитині.

Для прикладу, сім’я взяла під опіку чи піклування семирічну дитину-сироту і отримує на неї пенсію по втраті годувальника – 1712 грн . Розмір допомоги буде – 3833 грн (5545 грн – 1712 грн).

Якщо дітям, над якими встановлено опіку чи піклування, аліменти (за відсутності осіб, що за законом зобов’язані їх утримувати), пенсія, стипендія, державна допомога за попередні шість календарних місяців не нараховувалися, дана допомога призначається у повному розмірі двох з половиною прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку. Для дітей до 6 років розмір допомоги становитиме 4447,50грн, для дітей віком від 6 до 18 років – 5545 грн.

Якщо дитина має інвалідність, то розмір допомоги становитиме 3,5 прожиткового мінімуму. Зокрема, максимальний розмір допомоги для дітей з інвалідністю становитиме для дітей до 6 років – 6226,50 грн, від 6 до 18 років – 7763грн (без урахування отриманих аліментів, пенсій, допомог на дитину).

Примітка. Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення соціальних гарантій для окремих категорій осіб», який передбачає збільшення розміру допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, з 2 до 2,5 прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, а на дітей з інвалідністю - до 3,5 прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, Верховна Рада прийняла 2 червня 2020 року, але його ще має підписати президент. Після підписання та набуття чинності органи соціального захисту населення автоматично зроблять перерахунки зазначеної допомоги.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь