A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

Додаткову тисячу отримають близько 17 тисяч пенсіонерів та людей з інвалідністю з Рівненщини

Дата: 14.04.2020 09:01
Кількість переглядів: 521


1 квітня Кабінет Міністрів прийняв постанову «Питання підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році».

Документ передбачає перерахунок пенсій та доплату до них. 

     Зокрема, одноразова виплата грошової допомоги у сумі 1000 гривень буде виплачена:

  • пенсіонерам, розмір пенсії яких з урахуванням передбачених законодавством надбавок не перевищує 5 000 гривен станом на 1 квітня 2020 року;
  • одержувачам державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідам (крім осіб з інвалідністю з дитинства та дітей з інвалідністю, які одночасно з цією допомогою отримують пенсію у зв’язку з втратою годувальника або державну соціальну допомогу дитині померлого годувальника, передбачену Законом України «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю»);
  • одержувачам державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю;
  • одержувачам тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату.

     Нарахування одноразової допомоги органами соціального захисту населення буде проводитися автоматично, без звернення громадян.

     Зазначені кошти будуть виплачуватися структурними підрозділами з питань соціального захисту населення через установи уповноважених банків або через АТ «Укрпошта».

     Крім того, урядовий документ передбачає:

  •  індексацію пенсій на 11%;
  •  щомісячну виплату у розмірі 500 гривень пенсіонерам старше 80 річного віку, у яких розмір пенсійної виплати не перевищує 9205 гривень. При цьому встановлюється, що для вказаних пенсіонерів із страховим стажем 20 років для жінок та 25 років для чоловіків пенсійна виплата не може бути менш ніж 2600 грн. Нагадаємо, такі виплати отримають 32,9 тисяч пенсіонерів Рівненщини;
  •  встановлення мінімальної пенсійної виплати на рівні 2100 грн особам, які мають тривалий страховий стаж (30 років для жінок та 35 років для чоловіків).

Джерело: sarny-rda.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь