A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

Спільне засідання керівників закладів освіти та керівників міжшкільних методичних об’єднань

Дата: 12.03.2020 09:00
Кількість переглядів: 350

Фото без опису

10 березня 2020 року о 14:00 год в приміщенні Немовицький БК відбулося спільне засідання керівників закладів освіти та керівників міжшкільних методичних обєднань.

На засідання запросили завідувачку районного методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Сарненської РДА Радько Світлану Петрівну, яка проаналузвувала дослідно-експариментальну та інноваційну діяльність закладів освіти Немовицької сільської ради у 2019-2020 навчальному році. Також вона звернула увагу на результативність учнів в районних олімпіадах, і приємно знати, що в цьому питанні заклади освіти Немовицької ОТГ на рівні району виглядають дуже добре. Не оминули також конкурс-ярмарок педагогічної творчості та «Учитель року-2020».

Вчитель біології Сарненської ЗОШ №4 Морозюк Оксана Євгеніївна показала реалізацію проєктів громадських організацій на прикладі свого закладу. З виступу Оксани Євгеніївни, який супроводжувався відео-презентацією зрозуміло, що заклад освіти в якому вона працює, для тих, хто прагне до неможливого, має сміливі плани й надії, пізнавальний романтизм. Це простір для життя дитини, в якому вона не готується до життя, а  повноцінно живе. Замість традиційних уроків, педагог створила умови для всебічного розвитку дитини. Вона зарядила позитивним настроєм усіх присутніх, порекомендувала брати участь у прєктах і не боятися пробувати щось нове

Також прозвітували про участь у Всеукраїнській педагогічній різдвяній конференції «Українська школа в умовах гострих викликів ХХІ століття: сталий клімат – духовний гуманізм» Мініна Наталія Петрівна, Ветрова Людмила Іванівна та Ковпак Оксана Леонідівна, які побували в затишній атмосфері Львова 7-9 лютого. Мета конференції було осмислення розвитку вітчизняної школи в умовах гострих викликів ХХІ ст. і реформування освіти; напрацювання моделі школи  як культурно-освітнього зерна місцевої громади; обмін кращими напрацюваннями в царині організації шкільної життєдіяльності, укладення зв’язків для міжшкільної дружби та взаємодії, напрацювання моделей партнерських стосунків.

В роботі заходу взяли участь освітяни майже з усіх регіонів України. Організатори подбали про те, щоб програма конференції була насиченою і змістовною. Перший день почався з практико-орієнтованих екскурсій  до закладів загальної середньої освіти Львова, де в процесі живого спілкування відбувалися знайомство з колегами та обмін досвідом. А завершився день  панельною дискусією «Професійна освіта як екзаменатор готовності випускника школи  до навчання впродовж життя».

Всього з час конференції відбулось сім дискусій, кожна з яких викликала жваві обговорення в кулуарах заходу. До участі в дискусіях були запрошені викладачі вищих навчальних закладів Львова, політики, громадські діячі, педагоги з інших регіонів, тому обговорення питань було жвавим і цікавим.

Приємною несподіванкою став візит заступниці міністерки освіти і науки пані Любомири Мандзій. Презентація шляхів розвитку післядипломної освіти педагогів нікого не залишила байдужим,  тому запитань до неї було дуже багато.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь