A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

Проєкт Мінсоцполітики "Ти можеш усе! Можливості безмежні"

Дата: 25.02.2020 16:18
Кількість переглядів: 541

Фото без описуФото без описуМіністерство соціальної політики України разом з Громадською організацією «Прометеус» та Асоціацією «Інформаційні технології України» підписали Меморандум про співпрацю та презентують соціальний проєкт «Ти можеш усе! Можливості безмежні».

Меморандум підписано з метою об’єднання зусиль, спрямованих на реалізацію Програми діяльності Кабінету Міністрів України в рамках цілей Міністерства соціальної політики у сфері підвищення якості навчання людей з інвалідністю і сприяння у подальшому їх працевлаштуванні в ІТ-компанії.

Проєкт складається з повного циклу надання можливості усім бажаючим особам з інвалідністю навчатись безоплатно на онлайн курсах та по закінченню навчання прийняти участь у конкурсах на вакантні посади в провідних IT-компаніях України.

Проєкт триватиме наступні півроку у кілька етапів. Реєстрація охочих взяти участь у проєкті відбуватиметься з 5 лютого 2020 року. Під час реєстрації учасники мають обрати два обов’язкові курси і, за власним бажанням, декілька додаткових курсів.

Навчання розпочнеться з 5 березня 2020 року. Навчальний процес триватиме 14 тижнів, ще тиждень – на складання тестів і отримання сертифікатів, а далі – конкурси на вакантні посади.

В Україні проживає 2,7 млн людей з інвалідністю, з яких менш ніж 20% є працевлаштованими. При цьому 1,4 млн. осіб мають 3 групу інвалідності, яка дозволяє їм працювати, а в разі пристосування робочих місць для потреб людини з інвалідністю частина осіб з 2-ю та 1-ю групою можуть працювати на робочому місці або віддалено.

Метою соціального проєкту повного циклу «Ти можеш усе! Можливості безмежні!» є надання усім бажаючим людям з інвалідністю шансу навчатись безоплатно на онлайн-курсах та взяти участь у конкурсі на вакантні посади в провідних IT-компаніях України.

5 лютого проєкт стартував. У проєкті можуть взяти участь усі люди з інвалідністю. Кроки успішної реалізації:

1. Ознайомитись з проєктом за посиланням https://education.msp.gov.ua/

2. Пройти за посиланням https://prometheus.org.ua/you-can-everything/ та зареєструватись.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь