A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

З початку року пільгові категорії українців мають право у будь-який час перейти на монетизовану форму виплат на комунальні послуги

Дата: 23.01.2020 09:12
Кількість переглядів: 517

„З 1 січня 2020 року пільгові категорії українців мають право у будь-який час подати заяву про перехід на монетизовану форму виплат на житлово-комунальні послуги”, – поінформував заступник Міністра Віталій Музиченко під час програми „Сніданок з 1+1”.

Мінсоцполітики скасувало обмеження, яке не дозволяло українцям монетизувати виплати після 15 жовтня (на опалювальний період) і 15 травня (на неопалювальний період).

За словами заступника Міністра, тепер пільговик може звернутися до органу соціального захисту населення з заявою, надати реквізити банківського рахунку, куди з наступного місяця буде отримувати кошти.

Віталій Музиченко зазначив, що тепер людина сама може вибирати, або отримувати кожного місяця готівкові кошти і самостійно оплачувати комунальні послуги, або залишити адміністрування відповідних коштів за Ощадбанком (тобто Мінсоцполітики переводить кошти на Ощадбанк, який проводить взаєморозрахунки з постачальниками послуг). Людина і у першому і у другому випадку має можливість заощадити кошти.

„Все залежить від доступу до інфраструктури: якщо ми говоримо про міста, то людині з міста вигідніше використовувати готівкову форму, якщо ми говоримо про сільську місцевість, де не так розвинена банківська мережа, тобто є проблеми з доступом до оплати, - там, можливо, буде зручніша безготівкова форма оплати»,- зауважив заступник Міністра.

Джерело: msp.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь