Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

День святого Миколая

Дата: 19.12.2019 08:18
Кількість переглядів: 374

Щороку в Україні у грудні відзначають День святого Миколая Чудотворця. Це свято присвячене одному із найбільш шанованих святих у християнстві.

Фото без опису
День святого Миколая Чудотворця православні християни в Україні відзначають 19 грудня. Свято встановлене на пам’ять про кончину святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських. У народному календарі цей день отримав назву Микола зимовий, адже у церковному календарі це не єдине свято, присвячене Миколаю Чудотворцю. Хто такий Миколай Чудотворець Микола Чудотворець – особа історична. Він жив у III-IV рр. н.е. З дитячих років він багато читав і молився. Коли його заможні батьки померли, віддав усе майно нужденним. Надалі ревно захищав християнство і боровся з язичництвом.
Святитель Миколай прославився як великий угодник Божий, тому в народі його зазвичай називають Миколою Угодником. Він вважається покровителем моряків, мандрівників, знедолених, сиріт, ув’язнених, а також дітей. Серед створених ним за життя чудес – спасіння міста Миру від страшного голоду, а також воскресіння моряка під час шторму. Як святкують Миколая: подарунки та веселощі В Україні день Миколая Чудотворця шанують здавна. Його люблять і діти, і дорослі. Діти просять у святого захисту і подарунків, пишуть йому листи із проханням здійснити їхні мрії. День Миколая варто почати з молитви і служби в храмі. Адже вважається, що святий допомагає і підтримує тих, хто його просить. Обов’язково в це свято потрібно допомогти тим, кому це необхідно. І неважливо – близька це людина або просто незнайомець. Свято Миколая відкриває низку різдвяних і новорічних урочистостей. Саме цього дня по всіх містах України запалюють новорічну ялинку. Традиційно свято відзначається з ярмарками і гуляннями, різними концертами та благодійними заходами.
Вважається, що Миколай Чудотворець уночі тихенько підкладає подарунки добрим і слухняним діткам, а тим, хто погано себе поводив, кладе каміння або різочку. Тому дітлахи вірять у дива й особливо чекають цього свята, намагаючись не вередувати і гарно поводитися, аби сподобатися святому Миколаю.

Джерело: www.unian.ua

День святого Миколая - священне свято, день, коли варто забути про всі невдачі та неприємності й згадати просту думку про те, що дива відбуваються скрізь і постійно. Будьте щасливі, зі святом!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь