A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

День святого Миколая

Дата: 19.12.2019 08:18
Кількість переглядів: 352

Щороку в Україні у грудні відзначають День святого Миколая Чудотворця. Це свято присвячене одному із найбільш шанованих святих у християнстві.

Фото без опису
День святого Миколая Чудотворця православні християни в Україні відзначають 19 грудня. Свято встановлене на пам’ять про кончину святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських. У народному календарі цей день отримав назву Микола зимовий, адже у церковному календарі це не єдине свято, присвячене Миколаю Чудотворцю. Хто такий Миколай Чудотворець Микола Чудотворець – особа історична. Він жив у III-IV рр. н.е. З дитячих років він багато читав і молився. Коли його заможні батьки померли, віддав усе майно нужденним. Надалі ревно захищав християнство і боровся з язичництвом.
Святитель Миколай прославився як великий угодник Божий, тому в народі його зазвичай називають Миколою Угодником. Він вважається покровителем моряків, мандрівників, знедолених, сиріт, ув’язнених, а також дітей. Серед створених ним за життя чудес – спасіння міста Миру від страшного голоду, а також воскресіння моряка під час шторму. Як святкують Миколая: подарунки та веселощі В Україні день Миколая Чудотворця шанують здавна. Його люблять і діти, і дорослі. Діти просять у святого захисту і подарунків, пишуть йому листи із проханням здійснити їхні мрії. День Миколая варто почати з молитви і служби в храмі. Адже вважається, що святий допомагає і підтримує тих, хто його просить. Обов’язково в це свято потрібно допомогти тим, кому це необхідно. І неважливо – близька це людина або просто незнайомець. Свято Миколая відкриває низку різдвяних і новорічних урочистостей. Саме цього дня по всіх містах України запалюють новорічну ялинку. Традиційно свято відзначається з ярмарками і гуляннями, різними концертами та благодійними заходами.
Вважається, що Миколай Чудотворець уночі тихенько підкладає подарунки добрим і слухняним діткам, а тим, хто погано себе поводив, кладе каміння або різочку. Тому дітлахи вірять у дива й особливо чекають цього свята, намагаючись не вередувати і гарно поводитися, аби сподобатися святому Миколаю.

Джерело: www.unian.ua

День святого Миколая - священне свято, день, коли варто забути про всі невдачі та неприємності й згадати просту думку про те, що дива відбуваються скрізь і постійно. Будьте щасливі, зі святом!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь