A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

Підтвердження місця проживання дитини для її тимчасового виїзду за межі України

Дата: 12.12.2019 16:01
Кількість переглядів: 455

 

Служба у справах дітей Немовицької сільської ради інформує, що відповідно до змін, внесених до постанови Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 р. № 866, встановлено новий порядок підтвердження місця проживання дитини органами опіки та піклування під час вирішення питання її тимчасового виїзду за межі України.

 

 

 

Для того, щоб отримати підтвердження місця проживання дитини той з батьків, з ким дитина проживає, має подати до служби у справах дітей за місцем проживання дитини такі документи:

заяву;

копію паспорта заявника;

копію паспорта дитини (у разі наявності);

довідку про реєстрацію місця проживання заявника (у разі коли в паспорті відсутні дані про реєстрацію місця проживання);

довідку про реєстрацію місця проживання дитини;

копію свідоцтва про народження дитини;

копію рішення суду про розірвання шлюбу (у разі наявності);

підтвердження про відправлення рекомендованого листа згідно з вимогами, передбаченими абзацом першим частини п’ятої статті 157 Сімейного кодексу України (у разі наявності);

копію документа, виданого лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу, в порядку та за формою, встановленими МОЗ (подається для тимчасового виїзду за межі України дитини з інвалідністю або тяжко хворої дитини).

Служба у справах дітей розглядає зазначені документи, відвідує дитину за місцем її проживання, проводить бесіду з тим із батьків, хто проживає окремо від дитини (у разі можливості її проведення), або бесіду з дитиною, яка досягла 14 років. Після цього служба готує висновок про підтвердження місця проживання дитини для її тимчасового виїзду за межі України. Відповідне рішення/розпорядження приймається протягом семи робочих днів з дня подання заяви.

Підставами для відмови у затвердженні висновку про підтвердження місця проживання дитини для її тимчасового виїзду за межі України є:

неподання заявником необхідних документів;

наявність рішення суду, в якому визначено місце проживання дитини з іншим із батьків або відкриття провадження у справі щодо визначення місця проживання дитини.

У  разі, коли протягом десяти робочих днів з дня прийняття рішення/розпорядження його не оскаржено, воно набирає законної сили і його завірена копія видається заявнику для пред’явлення під час перетинання державного кордону України. Таке рішення/розпорядження діє протягом одного року з дня набрання ним законної сили.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь