Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

Особливості роботи психологічної служби у закладах освіти Немовицької сільської ради

Дата: 10.12.2019 11:41
Кількість переглядів: 584

Фото без опису

Впродовж листопада місяця робота психологічних служб закладів освіти Немовицької ОТГ була спрямована на розуміння необхідності реалізації принципів толерантності в суспільстві, потребу злагоди, повагу до інших людей, їхніх думок, дотримання своїх переконань і визнання такого ж права за іншими, підвищення настрою учасників освітнього процесу, створення ситуацій-успіху для невпевнених учнів та розкриття творчого потенціалу обдарованих дітей. План проведення був насичений та різноманітний. А саме: у Немовицькій ЗОШ І–ІІІ ступенів розпочався із заходів до дня «Доброти». Соціальним педагогом Р.О. Барановою було організовано для учнів 2-х, 4-х класів інтерактивну гру «Мандрівка в країну доброти», під час якої діти ще раз переконалися, що у світі, наперекір усьому, перемагають закони співчуття, щирості та доброти. Практичний психолог О.В. Сербенюк ознайомила дітей з Міжнародним святом Днем привітань, пояснила значення привітання для людини, сприяла вихованню в учнів доброти, ввічливості та уважного ставлення до оточуючих, розвивала емоційний інтелект дітей. Заняття з елементами тренінгу провела практичний психолог А.С Ковальчук, на якому познайомила учнів 7-х класів з поняттям булінг, розвивала вміння пошуку шляхів виходу зі складної ситуації, навики відповідальності та безпечної поведінки.

У Зносицькій ЗОШ І-ІІІ ст. соціальним педагогом Тищук О.В. було організовано Акцію «Янголятко добра» серед учнів 1-х класів. Проведені виховні години для учнів 6-7 класів «Насильству –НІ», також заняття з елементами тренінгу для 6 класів «Надірване серце» та перегляд соціальних роликів: «Синець», «Слово ранить», «Розірви коло насильства». Практичним психологом Власюк Л.А. були проведенні заняття з елементами тренінгу «Бути добрими це – модно?» у 6-А класі, «Правила ненасильницької поведінки» - 8-мі класи, «Насильству скажем – НІ»- 9-ті кл., година спілкування «Толерантність» - 9 – класи, та оформлено інформаційний стенд.

У Тинненській ЗОШ І-ІІІ ст.. психологічна служба в складі практичного психолога Корінець Г.І. та соціального педагога Бакунець Т.І. розпочали свою роботу з виховного заходу «Добро  починається з тебе» у 6-х класах, «Дружні долоньки єдності» були у 7-х класах, гру з елементами тренінгу «Квітка толерантності» організовано у 8-х класах. І завершили конкурсом плакатів «16 днів проти насилля» серед 5-11 класів.

 Флешмоб «Запали вогник толерантності» серед учнів 1-4 класів було організовано в Катеринівській ЗОШ І ст. практичним психологом Ковальчук А.С., з метою виховання спостережливості, уважності до інших людей, здатності бачити і розуміти відмінність іншої людини від себе, розвивати ціннісні установки на толерантне спілкування та навички толерантної поведінки; виховувати чуйність, взаємоповагу, людяність, терпимість і небайдужість.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь