A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

Особливості роботи психологічної служби у закладах освіти Немовицької сільської ради

Дата: 10.12.2019 11:41
Кількість переглядів: 557

Фото без опису

Впродовж листопада місяця робота психологічних служб закладів освіти Немовицької ОТГ була спрямована на розуміння необхідності реалізації принципів толерантності в суспільстві, потребу злагоди, повагу до інших людей, їхніх думок, дотримання своїх переконань і визнання такого ж права за іншими, підвищення настрою учасників освітнього процесу, створення ситуацій-успіху для невпевнених учнів та розкриття творчого потенціалу обдарованих дітей. План проведення був насичений та різноманітний. А саме: у Немовицькій ЗОШ І–ІІІ ступенів розпочався із заходів до дня «Доброти». Соціальним педагогом Р.О. Барановою було організовано для учнів 2-х, 4-х класів інтерактивну гру «Мандрівка в країну доброти», під час якої діти ще раз переконалися, що у світі, наперекір усьому, перемагають закони співчуття, щирості та доброти. Практичний психолог О.В. Сербенюк ознайомила дітей з Міжнародним святом Днем привітань, пояснила значення привітання для людини, сприяла вихованню в учнів доброти, ввічливості та уважного ставлення до оточуючих, розвивала емоційний інтелект дітей. Заняття з елементами тренінгу провела практичний психолог А.С Ковальчук, на якому познайомила учнів 7-х класів з поняттям булінг, розвивала вміння пошуку шляхів виходу зі складної ситуації, навики відповідальності та безпечної поведінки.

У Зносицькій ЗОШ І-ІІІ ст. соціальним педагогом Тищук О.В. було організовано Акцію «Янголятко добра» серед учнів 1-х класів. Проведені виховні години для учнів 6-7 класів «Насильству –НІ», також заняття з елементами тренінгу для 6 класів «Надірване серце» та перегляд соціальних роликів: «Синець», «Слово ранить», «Розірви коло насильства». Практичним психологом Власюк Л.А. були проведенні заняття з елементами тренінгу «Бути добрими це – модно?» у 6-А класі, «Правила ненасильницької поведінки» - 8-мі класи, «Насильству скажем – НІ»- 9-ті кл., година спілкування «Толерантність» - 9 – класи, та оформлено інформаційний стенд.

У Тинненській ЗОШ І-ІІІ ст.. психологічна служба в складі практичного психолога Корінець Г.І. та соціального педагога Бакунець Т.І. розпочали свою роботу з виховного заходу «Добро  починається з тебе» у 6-х класах, «Дружні долоньки єдності» були у 7-х класах, гру з елементами тренінгу «Квітка толерантності» організовано у 8-х класах. І завершили конкурсом плакатів «16 днів проти насилля» серед 5-11 класів.

 Флешмоб «Запали вогник толерантності» серед учнів 1-4 класів було організовано в Катеринівській ЗОШ І ст. практичним психологом Ковальчук А.С., з метою виховання спостережливості, уважності до інших людей, здатності бачити і розуміти відмінність іншої людини від себе, розвивати ціннісні установки на толерантне спілкування та навички толерантної поведінки; виховувати чуйність, взаємоповагу, людяність, терпимість і небайдужість.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь