A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

Постанову Кабінету Міністрів України «Деякі питання надання соціальної підтримки багатодітним сім'ям»

Дата: 15.11.2019 16:42
Кількість переглядів: 628

 З метою покращення матеріального стану багатодітних сімей та створення належних умов для виховання дітей у багатодітних сім'ях Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України «Деякі питання надання соціальної підтримки багатодітним сім'ям» від 13.03.2019 №250 (далі Постанова).

         Даною Постановою з 01.04.2019 запроваджено додатковий вид соціальних виплат допомога на дітей, які виховуються у багатодітних сім'ях.

         Призначення і виплата допомоги здійснюється структурними підрозділами з питань соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання або місцем  фактичного проживання особи, яка претендує  на призначення допомоги.

         Допомога за місцем фактичного проживання призначається за умови неотримання зазначеної допомоги за зареєстрованим місцем проживання заявника.

Допомога на дітей, які виховуються у багатодітних сім'ях, надається одному з батьків дитини, які постійно проживають разом з дитиною. Така допомога призначається на третю і кожну наступну дитину з місяця звернення до органу соціального захисту населення та виплачується щомісяця по місяць досягнення дитиною 6-річного віку включно у  розмірі 1700 гривень щомісячно.

У разі коли в сім'ї одночасно  народилося двоє і більше дітей, внаслідок чого сім'я набула статусу багатодітної, виплата допомоги здійснюється на кожну таку дитину.

Звертаємо увагу, що для громадян, які звернуться у період з квітня по червень 2019 року включно за наданням допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях, зазначена допомога призначатиметься з 1 квітня 2019 року.

Для призначення допомоги  органу соціального захисту населення за умови пред’явлення паспорта громадянина України (паспортного документа іноземця) або іншого документа, що посвідчує особу та підтверджує її спеціальний статус, подається заява одного з батьків, з яким постійно проживає дитина, що складається за формою, затвердженою Мінсоцполітики, та копії таких документів:

копія паспорта одного з батьків(з пред’явленням оригіналів):

копія ідентифікаційного номера одного з батьків (з пред’явленням

оригіналів);

посвідчення батьків  багатодітної сім'ї (з пред’явленням оригіналів) та

посвідчення дитини з багатодітної сім'ї (з пред’явленням оригіналу);

свідоцтв про народження всіх дітей (з пред’явленням оригіналів);

папка швидкозшивач.

         У разі отримання коштів через банківські установи  надати виписку (довідку) про відкритий рахунок отримувача в банківській установі .

         Звертаємо увагу, що одним із документів, який подається для призначення допомоги є, зокрема, копія посвідчення дитини з багатодітної сім'ї (з пред’явленням оригіналу). Оскільки дітям з багатодітної сім'ї посвідчення видається з шести років, зазначена норма застосовується для дітей після виповнення шестирічного віку .

Виплата допомоги припиняється у разі:

позбавлення отримувача допомоги батьківських прав;

відмови отримувача допомоги від виховання дитини;

нецільового використання коштів і незабезпечення створення отримувачем допомоги належних умов для повноцінного утримання та виховання дитини;

відібрання дитини в отримувача допомоги без позбавлення батьківських прав;

тимчасового влаштування дитини на повне державне утримання;

перебування отримувача допомогт у місцях позбавлення волі за рішенням суду;

втрати статусу багатодітної сім'ї;

смерті отримувача допомоги.

Виплата допомоги припиняється з місяця, що настає за місяцем, в якому виникли зазначені обставини, за рішенням органу соціального захисту населення, який призначив допомогу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь