A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

Постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку проведення психологічної реабілітації учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції

Дата: 15.11.2019 16:37
Кількість переглядів: 484

7 грудня на засіданні Уряду прийнято постанову Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку проведення психологічної реабілітації учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях» № 1057 (зі змінами.)

Цей Порядок визначає механізм організації проведення психологічної реабілітації учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, структурними підрозділами з питань соціального захисту населення обласних, Київської міської держадміністрацій, районних, районних у м. Києві держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах (у разі їх утворення) рад.

Для проходження психологічної реабілітації учасник антитерористичної операції, постраждалий учасник Революції Гідності або його законний представник звертається до замовника послуг за місцем реєстрації або за місцем фактичного проживання (перебування), а для діючих військовослужбовців та осіб, які перебувають на службі, – за місцем перебування (розташування військової частини (підрозділу), у тому числі за зверненням командира (начальника).

До заяви на психологічну реабілітацію отримувач послуг додає копії:

• посвідчення учасника бойових дій, або інваліда війни, або учасника війни;

• документа, що підтверджує безпосередню участь в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення з безпосереднім перебуванням в районах антитерористичної операції у період її проведення;

• отримувачі послуг, що мають статус постраждалого учасника Революції Гідності, разом із заявою подають копію посвідчення постраждалого учасника Революції Гідності.
Управління соціального захисту інформує учасника антитерористичної операції, постраждалого учасника Революції Гідності про порядок проведення заходів із психологічної реабілітації.

Надання послуг із психологічної реабілітації проводиться на підставі трьохсторонніх договорів.

Послуги із психологічної реабілітації можуть надаватися в індивідуальній та груповій формі. У разі проходження реабілітації в стаціонарних установах тривалість курсу не перевищує 18 днів.

Надання послуг із психологічної реабілітації у стаціонарних умовах може проводитися не більше ніж один раз протягом бюджетного періоду.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь