A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

Реалізація соціальної політики на місцевому рівні

Дата: 30.10.2019 16:28
Кількість переглядів: 464

Фото без опису

Щорік в першу неділю листопада в Україні святкують День працівника соціальної сфери.

Указ про впровадження цього свята видав Президент України ще в 1999 році. З того часу в країні офіційно вшановують тих, хто займається питаннями соціального захисту, зайнятості населення, безпеки праці і трудових стосунків.

Ці фахівці допомагають в найскладніших і, здавалося б, нерозв’язних ситуаціях. Вони надають підтримку тим, хто її потребує, незалежно від віку або соціального статусу.

З метою створення належних умов для забезпечення соціального благополуччя мешканців об’єднаної територіальної громади, доступності соціальної підтримки на території Немовицької сільської ради рішенням 26 сесії VII скликання від 18 липня 2019 року № 1120 був створений відділ соціального захисту Немовицької сільської ради Сарненського району Рівненської області.

Відділ соціального захисту (далі – Відділ) є структурним підрозділом Немовицької сільської ради, підзвітний та підконтрольний сільській раді, підпорядкований виконавчому комітету сільської ради, сільському голові, а з питань здійснення делегованих повноважень підконтрольний відповідним органам виконавчої влади.

Відділ здійснює керівництво у сфері соціального захисту та соціального забезпечення інвалідів, одиноких непрацездатних громадян, дітей-сиріт, одиноких матерів, багатодітних сімей з дітьми, а також малозабезпечених сімей, інших соціально незахищених громадян, які потребують допомоги і соціальної підтримки з боку держави.

Основними завданнями Відділу є – забезпечення дотримання встановлених законодавством гарантій щодо соціального захисту населення сільської ради, забезпечення в межах своїх повноважень дотримання законодавства про соціальний захист населення, що потребує підтримки, розгляд звернень та прийом громадян з питань, що відносяться до компетенції Відділу, здійснення інших повноважень, покладених на Відділ відповідно до чинного законодавства.

Між Немовицькою сільською радою й управлінням праці та соціального захисту населення Сарненської районної державної адміністрації ведеться тісна співпраця з приводу обміну інформації, спільного розгляду звернень громадян, обстеження матеріально-побутових умов проживання громадян, проведення спільних заходів тощо.

Відповідно до покладених на Відділ завдань проводиться розгляд звернень громадян, надаються консультації, приймаються документи з подальшим поданням їх до управління праці та соціального захисту населення Сарненської районної державної адміністрації для призначення різних видів допомог, пільг, субсидій та компенсацій. 

Спільно з Сарненським районним територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг)  здійснюється обслуговування  одиноких непрацездатних громадян, осіб з інвалідністю, малозабезпечених осіб, періодично проводиться обстеження матеріально побутових умов проживання, з метою виявлення потреб мешканців у соціальних послугах.  При плануванні сільського бюджету Немовицької сільської ради на 2019 рік була затверджена інша субвенція з місцевого бюджету на утримання працівників Сарненського районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), які надають соціальні послуги населенню Немовицької сільської ради в сумі 482429,00 грн.

На підставі Програми соціального захисту населення Немовицької сільської ради Сарненського району Рівненської області затвердженої рішенням сесії Немовицької сільської ради від 21 грудня 2018 року № 819 Немовицькою сільською радою проводиться виплата одноразової грошової допомоги  малозабезпеченим, непрацездатним, важко та хронічно хворим громадянам, багатодітним і неповним сім’ям, пенсіонерам, ветеранам війни та праці, особам  з обмеженими фізичними властивостями, та іншим громадянам, які внаслідок  недостатнього матеріального забезпечення  потребують матеріальної підтримки з боку держави та опинились у скрутних життєвих обставинах.

Для підвищення рівня доступу до соціальних послуг у сільській місцевості Немовицька сільська рада сприяє організації забезпечення діяльності робочої групи «мобільний соціальний офіс».

Працівники Віддулу володіють умінням налагоджувати зв’язки між людьми. Знаходити спільну мову з кожним, направляти тих, хто заплутався і проявляти милосердя.

Напередодні дня працівника соціальної сфери хочеться сказати спасибі тим, до кого приходять з проблемою, а йдуть з надією, і побажати більше щасливих завершень в історіях, з якими вони стикаються.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь