A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

У селі Тинне за участю делегації з Польщі провели заходи із вшанування пам`яті загиблих у Другій світовій війні

Дата: 16.09.2019 10:11
Кількість переглядів: 630

Фото без опису

З нагоди 80 річниці початку Другої світової війни, за ініціативи громадської пластунської організації «Гарцерський гуфець Волинь», за підтримки польських організацій Союз Гарцерства Польського, Хоругва Лодзь, Центру Діалогу Костюхнівка та Немовицької сільської ради 14-15 вересня в селі Тинне були проведені урочисті заходи пам`яті, оскільки Тинне було одним з найважливіших оборонних пунктів Сарненського укріпрайону, спорудженого польською владою і саме тут проходили значні бої між польським Корпусом оборони прикордоння (КОП) та Червоною армією 19-21 вересня 1939 року.

14 вересня в рамках заходу приїжджі гарцери (пластуни) та учні шкіл с. Тинне здійснили прибирання місць пам`яті та урочистостей, зіграли в традиційну пластунську гру теренову й провели вечір на природі біля вогнища.

Наступного дня під наставництвом польського ксьондза біля місця загибелі польських воїнів було здійснено богослужіння з метою вшанування пам`яті полеглих у Другій світовій війні на території с. Тинного та всієї Рівненщини. Після богослужінь відбулась неформальна зустріч делегації з Польщі з Немовицьким сільским головою Віктором Савчином та старостою села Тинне Олександром Трохимцем для обговорення можливостей подальшої співпраці.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь