A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

Відбулася серпнева педагогічна конференція

Дата: 28.08.2019 15:45
Кількість переглядів: 645

Фото без опису

Традиційно кожен новий навчальний рік починається серпневими конференціями педагогічних працівників, які підводять підсумки роботи попереднього навчального року, визначають стратегічні пріоритети розвитку освіти, шляхи їх реалізації, скеровують педагогічну спільноту до реалізації ціннісних пріоритетів особистості, суспільства, громади. Так 27 серпня відбулась серпнева конференція педагогічних працівників Немовицької сільської ради, і вже другий рік поспіль Тинненська ЗОШ І-ІІІ ст. гостинно приймає освітян Немовицької громади.

Серпнева (не) конференція за темою «Від успішного вчителя до успішного учня» складалася з трьох частин. Перша частина відбулася у форматі EdCamp. Після урочистого привітання з початком нового навчального року учасники конференції змогли поспілкуватися з запрошеними гостями, які досягли високих результатів у своїй педагогічній діяльності та погодилися поділитися своїм досвідом з вчителями нашої громади.

Андрійчук Валентина Вікторівна – методист кабінету дошкільної та початкової освіти  Рівненського інституту після дипломної освіти, тренер Нової української школи, експерт з вивчення досвіду вчителів Державної служби якості освіти поділилася своєю формулою успішного вчителя. Про роль профільної освіти у формуванні компетентної творчої особистості школяра розповіла Редкодубська Світлана Мирославівна – учитель біології Костопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4, категорія вища, учитель - методист. Переможець ІІ (обласного)  і  фіналіст  ІІІ туру Всеукраїнського конкурсу "Вчитель року - 2017" у номінації "Біологія", щорічний лауреат   районного фестивалю "Творча обдарованість", двічі його переможець у номінації "Учитель - інтелектуал". Експерт підручника з біології для 10 класу профільного рівня (К.М.Задорожний, 2018 рік). Про критичне мислення як засіб формування компетентнісної, конкурентоспроможної, успішної особистості доповіла Тітечко Світлана Євстахіївна – заслужений вчитель України, вчитель географії Сарненської гімназії фіналіст обласного  туру  Всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 1999» у номінації «Географія».  Степанова Олена Євгенівна – методист методичного кабінету відділу освіти Костопільської РДА, вчитель англійської мови пропарила зі своїми вихованцями участь в освітніх проектах та програми для вчителів. Островська Катерина Миколаївна - вчитель української мови та літератури Рівненської гуманітарної гімназії, Лауреат ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2018» у номінації «Українська мова та література» представила формування інформаційно-цифрової компетентності учня на уроках української мови та літератури. Пекарська Лариса Володимирівна – завідувач кабінету  математики та технології Рівненського інституту після дипломної освіти довела, що професійна компетентність вчителя важлива складова якісної освіти.

На другій паралелі відбулися секційні засідання методичних об’єднань, де розглянули нововведення та визначили пріоритетні напрямки роботи на 2019-2020 навчальний рік.

«Зміни в політичному, соціально-економічному житті нашої країни, зростаючі вимоги суспільства до якісної освіти спонукають як до радикальних реформ в українській освіті так і до поступових кроків для її удосконалення» - такими словами розпочала свій виступ під час третьої паралелі – підсумки роботи освітньої галузі за 2018-2019 навчальний рік – начальник відділу освіти, культури та з питань сім’ї, молоді та спорту Немовицької сільської ради Людмила Макриця. Як працювали у минулому році, над якими проблемними питаннями доведеться трудитись, покращення матеріально технічного забезпечення, результативність роботи вчителя, готовність освітніх закладів, забезпечення дошкільною освітою, впровадження реформ, Нова українська школа – основні теми, які пролунали у доповіді.

На завершення конференції з вітальним словам звернувся заступник голови сільської ради Олександр Шмалюх, який передав вітання від сільського голови, депутатів та членів виконкому. Грамотами Немовицької сільської ради та управління освіти Рівненської облдержадміністрації нагородили педагогів, які зробили значний вклад у розвиток освіти.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь