A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

Попередження про незаконний збір рідкісних ранньоквітучих рослин

Дата: 14.03.2019 12:46
Кількість переглядів: 749

https://varta1.com.ua/wp-content/uploads/2019/02/0000_pervocvitu.jpg

Попередження про незаконний збір рідкісних ранньоквітучих рослин

На Рівненщині у весняий період триває масова торгівля рідкісними видами ранньоквітучих рослин, які занесені до Червоної книги України ? підсніжник білосніжний, білоцвіт весняний, шафран Гейфеля, рябчик шаховий.

Масовий збір на продаж квітконосів рідкісних рослин призводить до послаблення, а у невеличких місцезростаннях до повного пригнічення насіннєвого поновлення. Крім цього, дуже часто первоцвіти знищуються з кореневою частиною, що призводить до фізичного знищення популяцій.

Торгівля первоцвітами (як продаж, так і купівля) є порушеннями законів України "Про Червону книгу України", "Про рослинний світ", "Про охорону навколишнього середовища України" та інших.

Згідно зі ст. 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення погіршення, знищення середовища перебування (зростання) рослин, види яких занесені до Червоної книги України, знищення, незаконне або з порушенням встановленого порядку вилучення їх з природного середовища, а також порушення умов утримання (вирощування) рослин цих видів у ботанічних садах, дендрологічних та зоологічних парках, інших спеціально створених штучних умовах, що призвело до їх загибелі, каліцтва (пошкодження), -

тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-510 грн.) з конфіскацією незаконно добутого і на посадових осіб - від тридцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510-850 грн.) з конфіскацією незаконно добутого.

Згідно зі ст. 88-1 ч. 2 Кодексу України про адміністративні правопорушення: порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу, занесених до Червоної Книги України, тягне за собою накладення штрафу від 1700 до 3655 грн. із конфіскацією об’єктів рослинного світу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь