A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

27 січня - Міжнародний день пам`яті жертв Голокосту

Дата: 28.01.2019 17:00
Кількість переглядів: 1260

Фото без опису

27 січня у всьому світі відзначається День пам’яті жертв Голокосту. Саме в цей день у 1945 році було звільнено в’язнів найбільшого нацистського табору смерті Аушвіц-Біркенау в Освенцімі.

Попри те, що Голокост відбувся у 1933-1945 роках, вшанування пам’яті жертв цих трагічних подій розпочалося лише у ХХІ столітті, коли Генеральна Асамблея ООН 1 листопада 2005 року прийняла резолюцію № 60/7. Починаючи з 2012 року, відповідно до постанови Верховної Ради України від 5 липня 2011 року «Про 70-річчя трагедії Бабиного Яру» Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту відзначається і в Україні.

Немовицька сільська рада також постійно сприяє проведенню заходів із вшанування Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту. У закладах освіти цьогоріч були проведені різноманітні заходи: виховні години «Історія скорботи та героїзму», «Голокост: чужого горя не буває», години пам’яті: «Голокост – лихо століття», бесіди «Голокост – трагічна сторінка історії», лінійка «Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. А у бібліотечних установах оформлені тематичні виставки «Свіча пам’яті» та проведені інформаційні години.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь