Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

Відомий геральдист завітав до Немовицької громади

Дата: 25.01.2019 09:12
Кількість переглядів: 739

Фото без опису

23 січня в Немовицької ЗОШ I-III ст. відбулася зустріч з Терлецьким Юрійєм Петровичем – істориком за фахом, членом Українського Геральдичного Товариства, відомого в Рівненській області та за її межами, як автора гербів та прапорів багатьох населених пунктів України, книги «Герби та прапори міст і сіл Рівненської області».

Школярі отримали масу задоволення від спілкування з геральдистом, змогли розглянути основні правила геральдики - науки про герби і емблеми, ознайомитись з роботами майстра та дізнатись цікаві факти з його біографії. Так, зі слів Юрія Петровича, виготовлення гербів і прапорів стало справою його життя цілком випадково. Ще в студентські роки, блукаючи книгарнею в пошуках мистецької літератури, він натрапив на книгу про герби. Придбавши її і прочитавши на одному диханні, він настільки захопився темою геральдики, що ось уже близько 30 років не розлучається з нею. За цей час працював у архівних установах Рівненщини, Волгограда, Москви, Львова, Житомира, Луцька, Польщі, досліджував символіку багатьох населених пунктів. З великим ентузіазмом геральдист погодився розробити герб і для нашої громади, для чого йому доведеться вникнути в історію населених пунктів Немовицької сільської ради.

Тож, побажаймо йому творчих успіхів у його цікавій, але не легкій справі, і сподіваємось, що новий герб незабаром прикрасить Немовицьку об’єднану територіальну громаду.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь