A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

Відбувся І батьківський форум на тему «Сім'я та заклад освіти на шляху взаємодії»

Дата: 26.11.2018 12:35
Кількість переглядів: 786

Фото без опису

25 листопада 2018 року на базі Тинненської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся І батьківський форум на тему «Сім'я та заклад освіти на шляху взаємодії». У актовому залі закладу зібралися батьки та вчителі всіх закладів освіти, голова громади та староста села Тинне, представники релігійних громад Немовицької сільської ради (понад 70 осіб).   Розпочали захід із хвилини мовчання, вшанувавши 85-річницю жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Після цього. начальник відділу освіти, культури та з питань сім'ї, молоді та спорту Немовицької сільської ради Макриця Людмила Іванівна процитувала слова Антона Макаренка: «Виховуючи дітей, ми виховуємо майбутню історію нашої країни, а значить і історію світу. Наші діти – це наша старість, правильне виховання – це наша щаслива старість, погане виховання – це наше майбутнє горе, це наші сльози, це наша провина перед іншими людьми» та привітала усіх присутніх і представила учасників форуму та президію. Далі вступне слово надали очільнику Немовицької ОТГ Савчину Віктору Макаровичу.

Після цього психологічний театр Тинненської ЗОШ І-ІІІ ступенів показав міні сценку «Роль батьків у вихованні дитини», яка продемонструвала, що від ставлення батьків до дитини залежить її поведінка та виховання, а ще змусила задуматись батьків наскільки правильні вони в своїх діях відносно дітей та чи не є егоїстами.

Далі розпочали роботу в групах «Якою я бачу щасливу дитину», сформувавши квітку із пелюсток, що містили характеристики щасливої дитини.

Програма форуму містила 7 виступів, перший з яких був на тему «У чому сутність партнерства», інформувала Макриця Л.І., розповівши про педагогіку партнерства та зауваживши: « Ми маємо об'єднатися, щоб бажання «зробити дитину щасливою» стало реальністю».

Практичний психолог Тинненської ЗОШ І-ІІІ ступенів Лазарець О.Л. продемонстрували результати дослідження стану превентивного виховання в закладі загальної середньої освіти. Під час виступу велося обговорення отриманих результатів з батьками учнів. Результати ж дослідження  дали змогу проаналізувати формування девіантної поведінки учнів школи.

Спеціаліст відділу освіти, культури та з питань сім'ї, молоді та спорту Свирид О.Г. ознайомила присутніх з аналізом моніторингу освітнього процесу серед учнів, який був здійснений шляхом анкетування «Урок очима дітей» у 8 та 10 класах закладів освіти громади, таким чином показавши батькам та вчителям що подобається їм в школі, а що потребує змін. А ще, діти надали свої пропозиції та зауваження, які в ході форуму були донесені до керівників закладів освіти та педагогічних працівників.

Панасюк С.Ф., спеціаліст цього ж відділу, прозвітувалася про виконання ст..34 Повноваження у сфері соціального захисту населення ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» на території Немовицької сільської ради та про виконання Програм оздоровлення та відпочинку дітей і розвитку фізичної культури і спорту.

Від батьків виступила Самойлюк Н.А., голова батьківського комітету 11 класу Зносицької ЗОШ І-ІІІ ступенів, яка розповіла про роль батьківського комітету в житті класу, запевнивши всіх присутніх в необхідності та важливості його функціонування. Також, настоятель Свято-Параскевського храму протоієрей Олексій Бухало, який є головою батьківського комітету 11 класу Тинненської ЗОШ І-ІІІ ступенів доповнив виступ, акцентувавши увагу на важливості батьківської допомоги школі.

Від вчителів Жук Т.С., заступник директора з виховної роботи Немовицької ЗОШ І-ІІІ ступенів поінформувала про роль батьківського комітету в житті всієї школи. Навела конкретні приклади співпраці та подякувала батькам за активну участь в житті школи.

Наприкінці заходу надали слово просвітерам релігійної громади помісної церкви Християн Віри Євангелієвської в с. Тинне Одарчуку Сергію Петровичу та Самойлику Олександру Михайловичу та подякували їм за організацію літнього відпочинку дітей громади.

Підсумком заходу були вибори батьківської ради закладів освіти Немовицької сільської ради, до якої увійшли: Ковпак  Віктор Васильович (голова батьківського комітету   Немовицької ЗОШ І-ІІІ ст.); Бухало Олексій Миколайович (голова батьківського комітету Тинненської ЗОШ І-ІІІ ст.); Абрамчук Ірина Миколаївна (голова батьківського комітету Тинненської ЗОШ І ст.); Дзьобик Юрій Іванович (голова батьківського комітету Катеринівської ЗОШ І ст.); Самойлик Ніна Адамівна (голова батьківського комітету Зносицької ЗОШ І-ІІІ ст.) та  складена резолюція форуму.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь