A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

Долучились до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності!

Дата: 14.11.2018 12:43
Кількість переглядів: 801

Фото без опису

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності — традиційна щорічна загальнонаціональна акція, присвячена українській мові у День української писемності та мови — 9 листопада. Він не має на меті перевірку грамотності конкретної особи, а задуманий як своєрідний флешмоб — акція єднання навколо рідної мови.

Вже котрий рік поспіль жителі Немовицької сільської ради, а особливо заклади загальної середньої освіти, підтримують цей захід, який у 2018 році проходив під гаслом — "Нас багато, ми різні, нас всіх об’єднує спільна мета".

Сам текст, згідно усталеної традиції, прочитав український лінгвіст Олександр Авраменко. Цьогоріч автор обрав тему – "Наші пісні". І сам текст, до речі, був не з простих.

Загалом, з-поміж закладів загальної середньої освіти Немовицької сільської ради взяли участь у написанні радіодиктанту 537 учнів. Крім того, також долучились і вчителі та всі небайдужі. Найбільш юними учасниками акції були учні 3-4 класів Тинненської ЗОШ І ступеня (36 осіб), більше половини яких (67%) показали достатній та високий рівні грамотності. 241 учень 5-8 класів Тинненської ЗОШ І-ІІІ ступенів також писали диктант, 36% яких показали середній рівень, а достатній та високий – 25%. Старша школа виявилася найбільш активною, адже 260 учнів 9-11 класів Немовицької, Зносицької та Тинненської ЗОШ І-ІІІ ступенів не залишилися осторонь заходу. З них 47% досягли достатнього та високого рівнів, а ще 40% - середнього. 

Сподіваємось, що наступного року бажаючих підтримати захід стане ще більше, а результати будуть  ще кращими!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь