A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

Підсумковий звіт директорів

Дата: 08.06.2018 10:38
Кількість переглядів: 928

На виконання наказу відділу освіти, культури та з питань сім'ї, молоді та спорту Немовицької сільської ради №6 від 10.05.2018 року «Про проведення звітування керівників закладів освіти у 2018 році перед педагогічним колективом та громадськістю» у закладах освіти сільської ради відбулися звіти  керівників закладів дошкільної та загальної середньої освіти перед педагогічним колективом та батьківською громадськістю, яке тривало протягом травня-червня 2018 року.

Основними завданнями щорічного звітування керівників закладів освіти є утвердження відкритої та демократичної державно-громадської системи управління освітою, поєднання державного і громадського контролю за прозорістю прийняття і виконання управлінських рішень, запровадження колегіальної етики управлінської діяльності у закладах Немовицької сільської ради.

У своїх звітах керівники закладів освіти розкрили в повному обсязі всю роботу  закладів у 2017-2018 навчальному році. Відмітили як позитивні, так і негативні сторони діяльності.

Найпершою розпочала звітування керівник Тинненської ЗОШ І ступеня (13.05.2018) Коток Надія Юріївна, виступу якої передував концерт, підготовлений вчителями та учнями школи. Після розважальної частини заходу, директор розповіла про охоплення освітою дітей шкільного віку у мікрорайоні школи, результативність навчальної діяльності школярів, дала оцінку методичної роботи педагогічного колективу, матеріально-технічної бази закладу та поінформувала батьків щодо змін прийому учнів до 1 класу у 2018-2019 навчальному році. Також заслухали голову МО початкових класів та депутата Немовицької сільської ради, яка відзначила тісну співпрацю закладу з батьками учнів.

Фото без опису

Наступною, 18 травня 2018 року, звіт перед громадськістю провела керівник Катеринівської ЗОШ І ступеня Мельник Оксана Парфенівна, яка акцентувала увагу на необхідності зміцнення матеріально-технічної бази, надала відомості щодо кадрового забезпечення навчального закладу та медичного обслуговування учнів. Інформувала, що педагогічний колектив успішно працював в напрямку методичної, виховної роботи та визначила пріоритетні завдання і напрями розвитку школи на 2018-2019 навчальний рік.

21 травня 2018 року Власюк Марія Степанівна, керівник Зносицької ЗОШ І-ІІІ ступенів, в присутності 78 чоловік провела звіт на загальних зборах, який супроводжувався презентацією, а вступну частину становила концертна програма. В ході заходу розповіла про діяльність над методичною проблемою школи, вжиті заходи щодо впровадження інноваційних технологій у навчальний процес, забезпечення закладу кваліфікованими педагогічними кадрами, соціальний захист, збереження та зміцнення здоров'я учнів та педагогічних працівників, залучення педагогічної та батьківської громадськості навчального закладу до управління його діяльністю, а ще аналізувала звернення громадян з питань діяльності закладу та визначила стратегію розвитку освіти в школі на наступний рік.

Фото без опису

Наступного ж дня (22.05.2018) всі бажаючі мали змогу заслухати звіт про управлінську діяльність керівника закладу дошкільної освіти «Марічка» с. Немовичі Андрусової Лілії Євгенівної. Виступ супроводжувався презентацією, яка дала можливість наочно поспостерігати за життям дітей, які виховуються в садочку протягом 2017-2018 навчального року. Завідуюча розповіла про організацію методичної роботи з педагогічними кадрами, про заходи, які проводилися протягом року з вихованцями, забезпечення їх харчуванням та виконання відповідних норм, використання коштів на поточні ремонти та придбання літератури і іграшок для дітей. Також повідомила про відсутність скарг та звернень за звітний період. Наголосила на необхідності взаємодії із сім'ями вихованців, аби враховувати актуальні потреби батьків.

Фото без опису

Керівник закладу дошкільної освіти «Дзвіночок» с. Катеринівка Бакунець Марія Олександрівна звітувалася про свою роботу перед громадськістю 25 травня 2018 року, ознайомивши присутніх з нормативно-правовими документами, що регламентують роботу закладу, заходами щодо зміцнення та модернізації матеріально-технічної бази закладу. Звернула роботу на зміст та результативність навчально-виховної роботи, провела аналіз харчування дітей в закладі в порівнянні з минулим роком. Наголосила на відвідуванні дітьми дошкільного закладу.

Наступною звітувалася Зубчинська Оксана Григорівна, директор Немовицької ЗОШ І-ІІІ ступенів (29.05.2018) в присутності 104 осіб з числа працівників школи, батьків та громадськості села. Спочатку всі насолодилися концертною частиною, яка невдовзі перейшла в безпосереднє звітування. Розпочався виступ з питань освітнього процесу, а саме: наповнюваності класів, інклюзивної освіти, гурткової роботи. Далі йшла мова про кадрове забезпечення, харчування учнів закладу, медичний супровід освітнього процесу. Також директор наголосила на якості освіти, зазначивши, що учителі школи проводять уроки на належному рівні, використовуючи як традиційні, так і інноваційні форми і методи навчання. Розповіла і про учнів, які у 2017-2018 навчальному році здобули призові місця на конкурсах, олімпіадах, спартакіадах і відповідно вчителів, що їх готували. Також представила аналіз успішності учнів школи та моніторинг відвідування ними закладу. А ще розповіла про проведену виховну роботу протягом звітного періоду, психологічну службу та проектну діяльність закладу та роботу з батьками і громадськістю та визначила перспективи розвитку на наступний навчальний рік.

Фото без описуФото без опису

І на початку червня (03.06.2018) звітувався ще один керівник закладу освіти Немовицької сільської ради – Титечко Володимир Петрович, який здійснює управлінську діяльність в Тинненській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Для громадськості, батьків, вчителів виступили члени вокальних та танцювальних ансамблів, після чого директор ознайомив присутніх із загальними відомостями про заклад, його медичним обслуговуванням, харчуванням учнів. Далі перейшов до навчально-методичної роботи. Також надав інформацію про участь учнів в змаганнях, конкурсах, олімпіадах в районі та області, які є підтвердженням результату роботи колективу у 2017-2018 навчальному році. Не забув згадати і виховну та гурткову роботу закладу, динаміку відвідування учнями школи а також те, що в закладі досить активно функціонує Рада Профілактики правопорушень. Також присутні мали змогу побачити презентацію заходів, що відбувалися протягом навчального року та вироби учнів на виставці, яку продемонстрували вчителі трудового навчання.

Фото без опису

Проаналізувавши вищеперелічені звітування директорів перед громадськістю та підбивши підсумок, можна з впевненістю стверджувати, що всі керівники закладів дошкільної та загальної середньої освіти Немовицької сільської ради старанно працювали у 2017-2018 навчальному році, що підтверджують результати їх роботи. В результаті голосування присутніх осіб, які заслуховували звіти на загальних зборах, роботу прозвітованих закладів визнано доброю. Також є чимало і пропозицій, які директори обов'язково врахують при своїй управлінській діяльності у наступному навчальному році. Отож, наснаги та терпіння нашим керівникам закладів освіти у 2018-2019 навчальному році!

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь