A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

Розквітли квіти вишиванки в Немовицькій громаді

Дата: 17.05.2018 17:10
Кількість переглядів: 664

Цьогоріч День вишиванки в Україні припав на 17 травня. І саме в цей день вся Україна одягнулась у вишиванки та прикрасила не лише будинки, установи, але й вулиці міст, сіл, парки, сквери, вокзали, зупинки......популяризуючи українську культуру і традиції.

Взагалі, Всесвітній день вишиванки відзначається щороку у третій четвер травня. Вперше його запропонувала відзначати одна зі студенток факультету історії Чернівецького національного університету у 2006 році. Її надихнув знайомий, який постійно носив вишиванку. Того ж року у вишиванки вдяглися кілька студентів та викладачів Чернівецького університету, а сьогодні це свято  набуло міжнародних масштабів.

З великим задоволенням приєдналися до відзначення цього свята і жителі Немовицької об'єднаної територіальної громади. Вчителі та учні Немовицької, Зносицької, Тинненської, Катеринівської шкіл масово одягли красиве, різноманітне національне вбрання та протягом всього дня підтримували "дух свята" в своїх закладах. Крім того, в рамках Дня вишиванки були проведені виставки вишитих рушників, де кожен зацікавлений міг пригледіти для себе якийсь цікавий орнамент та просто помилуватися цією красою. Отож, завдяки такій ініціативі 17 травня по-особливому запам'яталось і учням, і вчителям, і жителям всієї громади! 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь