A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

Допомога людям з особливими потребами

Фото без опису

ПРО БЛАГОДІЙНУ ДОПОМОГУ ОСОБАМ З ІНВАЛІДНІСТЮ

У зв’язку зі збройною агресією Російської Федерації та на період дії воєнного стану Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю Міністерства соціальної політики України у співпраці з громадськими об’єднаннями, благодійними фондами та волонтерами створює Штаб гуманітарної допомоги.

12:22 23.03.2022

Допомога малозабезпеченій особі, яка доглядає інваліда І чи ІІ групи (психічні розлади)

Розмір даної допомоги розраховується як різниця між трьома прожитковими мінімумами на кожного члена сім'ї та середньомісячним сукупним доходом сім'ї за попередні шість місяців, але не може бути більший ніж мінімальна заробітна плата.

12:10 19.06.2020

Важлива інформація!

Верховною Радою України 30.03.2020 прийнято Закон України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)”, яким, серед іншого, внесено зміни до законів України „Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю”, „Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю”, „Про державну допомогу сім’ям з дітьми”, „Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям” та „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

16:49 09.04.2020

Реабілітація дітей з інвалідністю у 2020 році

Верховною Радою України 31.10.2019  підтримано ініціативу Уряду та Мінсоцполітики та прийнято Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» від 31.10.2019 № 265-IX, яким  передбачено зміну назви бюджетної програми 2507100 з «Реабілітація дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу» на «Реабілітація дітей з інвалідністю».

10:31 19.02.2020

5 лютого стартував набір на безкоштовне навчання сучасним професіям у IT сфері для людей з інвалідністю

Міністерство соціальної політики разом з Громадською організацією “Прометеус” та Асоціацією «Інформаційні технології України» започаткувало соціальний проект "Ти можеш усе! Можливості безмежні!".

08:39 10.02.2020

Мінсоцполітики розроблено інтерактивну карту щодо розвитку системи реабілітації для дітей з інвалідністю в Україні

Командою Міністерства соціальної політики України розроблено інтерактивну карту щодо розвитку системи реабілітації для дітей з інвалідністю в Україні. 

09:47 23.01.2020

Про соціальний захист осіб з інвалідністю серед потерпілих на виробництві та членів їх сімей

Після об'єднання двох Фондів: Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України і Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності з 01 серпня 2017 року всі функції із забезпечення соціального захисту людини праці виконує Фонд соціального страхування України (далі – Фонд).

14:37 29.11.2019

Оплата вартості навчання та перекваліфікація осіб з інвалідністю

Відповідно до законодавства суми адміністративно-господарських санкцій, що надходять до Державного бюджету України від підприємств за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю, можуть спрямовуватись на надання фінансової допомоги для оплати вартості навчання таких осіб, зокрема у вищих навчальних закладах.

16:39 15.11.2019

До відома осіб з інвалідністю, що перебувають на черзі на забезпечення путівкою на санаторно-курортне лікування.

Постановою Кабінету Міністрів України від 07 лютого 2007 року № 150 «Про Порядок виплати деяким категоріям осіб з інвалідністю замість санаторно-курортної путівки та вартості самостійного санаторно-курортного лікування» передбачена виплата компенсації особам з інвалідністю, якщо вони протягом трьох календарних років не одержували безоплатної путівки до санаторно-курортного закладу.  

16:28 15.11.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь