Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

Для відома жителів громади, юридичних та фізичних осіб підприємців, щодо необхідності укладання договорів на вивезення твердих побутових відходів!

Дата: 18.07.2024 11:13
Кількість переглядів: 244

Згідно пункту 1 частини 2 ст.31 Закону України «Про  управління відходами» (далі-Закон), утворювачі побутових відходів зобов’язані укладати договори з виконавцем послуги з управління побутовими відходами та вносити у встановленому порядку плату за послугу з управління побутовими відходами. Відповідно до статті 33 Закону, послуга з управління побутовими відходами є комунальною послугою і надається відповідно до законодавства про житлово-комунальні послуги та правил, встановлених Кабінетом Міністрів України. До складу послуги з управління побутовими відходами входять операції із збирання, перевезення, відновлення та видалення побутових відходів.

До джерел утворення побутових відходів відносяться: житлові будинки, підприємства, установи та організації різних форм власності, магазини, аптеки тощо.

Тверді побутові відходи повинні бути щільно запаковані в  міцну тару (наприклад – білі мішки або картонні коробки, заклеєні скотчем), вага одноразового виносу сміття має бути не більше 0,12 куб.метра.

Послуги з вивезення сміття на території Немовицької сільської територіальної громади будуть надаватися  виключно за умов укладання  договору  про надання послуг із вивезення твердих побутових відходів з  Комунальним підприємством КП«Благосервіс»!!!

КП «Благосервіс» Немовицької сільської ради укладає договори на вивіз твердих побутових відходів за адресою: с.Немовичі, вул.Центральна,4, приміщення Немовицької сільської ради  2 поверх з 9-00 год. до 17-00 год.  тел. для довідок: 0680112314; 0669844028.

Для укладання договорів на вивезення твердих побутових відходів при собі необхідно мати:

для фізичних осіб – паспорт,  домову книгу або довідку про склад сім’ї;

для юридичних осіб – виписку з єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців

 

Відсутність договору на вивезення побутових відходів є порушенням  чинного законодавства України! Відповідно до ст.57  Закону, особи, винні за порушення у сфері управління відходами, несуть відповідно до закону дисциплінарну, адміністративну, адміністративно-господарську, цивільну чи кримінальну відповідальність. Підприємства, установи, організації, громадяни України, іноземці та особи без громадянства, іноземні юридичні особи зобов’язані відшкодувати шкоду, заподіяну ними внаслідок порушень у сфері управління відходами, у порядку та розмірах, встановлених законом України (ст.58 Закону).

 

Доводимо до відома, що за умовами договору вивіз ТВП (сміття)  потрібно сплачувати з 01 липня 2024 року.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь