A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

Продовжується робота над проєктом щодо електронних засобів контролю (ЕЗК) і нагляду

Дата: 25.03.2024 09:11
Кількість переглядів: 64

В пробації продовжується робота над пілотуванням проєкту щодо електронних засобів контролю (ЕЗК) і нагляду

05 березня 2024 року в офісі Центру пробації відбулось чергове засідання робочої групи щодо пілотування ЕЗК.

Електронний контроль є одним із заходів, що може бути застосований до засуджених, яким призначено пробаційний нагляд. Суть цього заходу полягає у використанні технологій для відстеження та контролю за місцем проживання особи, яка перебуває під пробаційним наглядом, за зазначеною вироком суду адресою.

Протягом місяця, особисто тестуючи ЕЗК, пробаціонери технічно випробовували надані засоби, створюючи умови максимально наближені до реальних. У межах пілотування пробаціонери регулярно консультувались з представниками Національна поліція України, яка вже давно використовує подібні засоби та може поділитись досвідом.

Під час зустрічі учасниками були обговорені варіанти розміщення моніторингового центру (на базі центрального апарату Центру пробації чи на базі філій Державної установи в областях), труднощі, що виникали під час тестування ЕЗК та можливі варіанти їх розв’язання. Прогнозовану кількість працівників, необхідних для якісного здійснення моніторингу за засудженими, яким призначено носіння електронних засобів контролю і нагляду, та алгоритми навчання для інспекторів, які будуть відповідальні за моніторинг таких засуджених.

Підсумовуючи нараду Олег Янчук наголосив: “На етапі пілотування нам важливо чітко визначити результати, яких ми хочемо досягнути у фіналі в напрямку: організації виконання функцій, організаційного забезпечення структурних підрозділів і персоналу, технічних параметрів апаратури, які дозволять реалізувати зазначені функції. Для того, щоб забезпечити організаційне, нормативне, технічне регулювання функції електронного контролю за суб’єктом пробації”.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь