Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ БЛАГОДІЙНОСТІ

Дата: 05.09.2023 08:00
Кількість переглядів: 261

Фото без опису

Міжнародний день благодійності був затверджений 17-го грудня 2012-го року на засіданні Генеральної Асамблеї ООН з ініціативи Угорщини. 5 вересня було обрано не випадково. Це день, коли померла Мати Тереза, яка стала для всього світу символом милосердя. У 1979 році калькутській черниці вручили Нобелівську премію миру за внесок у боротьбу з бідністю. Мати Тереза віддала ці гроші знедоленим людям в Індії.

Головна мета цієї дати – максимально привернути увагу громадськості до діяльності благодійних організацій і самостійних волонтерів у подоланні бідності та гострих гуманітарних криз. Відтоді до цього свята окремі люди, благодійні організації, бізнес-компанії готують фандрейзингові та промо-акції:жертвують одноденну платню або виручку на добрі справи, продають сувенірну продукцію, влаштовують благодійні пробіги, аукціони та інші креативні заходи для збору пожертв. Також дуже важливо розповісти про важливість їх роботи і закликати людей допомагати один одному і навколишньому світу. Кожен рік число волонтерських організацій зростає, але цього все одно недостатньо, щоб допомогти всім нужденним.

Зрештою, благодійність допомагає нам жити більш усвідомлено та відчувати себе корисними, а емоції, які виникають в процесі проявів щедрості,здатні покращувати наші стосунки з близькими людьми, підсилювати імунітет та затримувати старіння. Втім, ми завжди сприймаємо благодійність як безкорисливу діяльність, яка робить наше життя трохи добрішим та справедливішим, тобто наближає кожну людину до мрії змінити світ на краще.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь