Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

Відбулась планова робоча зустріч

Дата: 24.04.2023 14:02
Кількість переглядів: 302

24 квітня 2023 року у нашій сільській раді відбулася планова робоча зустріч з працівниками  Сарненської філії Рівненського обласного центру зайнятості та Рівненського центру професійно-технічної освіти Рівненського обласного центру зайнятості. У ході зустрічі було розкрито ряд важливих питань,  щодо новацій у розрізі компенсаційних виплат  спрямованих на працевлаштування безробітних громадян, отримання ваучера на навчання, тощо.

Мікрогранти.

Роботодавці мають змогу отримати мікрогрант на розвиток свого бізнесу за програмою «Власна справа» урядового проєкту «єРобота». Оримати мікрогрант можуть як діючі підприємці, так і люди, що не мають досвіду підприємницької діяльності. Щоб отримати кошти потрібно подати заяву та бізнес-план свого проекту через застосунок Дія. 

Із лютого 2023 року стартувала подача документів на мікрогранти для започаткування або розвитку свого бізнесу. За цією програмою можна отримати компенсацію на старт або розвиток бізнесу від 50 тис грн до 250 тис грн.

Після перевірки наданих документів, оцінки бізнес-плану, а також кредитної історії заявника йому потрібно пройти співбесіду з фахівцями Держслужби зайнятості, за результатами якої службою ухвалюється рішення про надання чи відмову у наданні мікрогранту.

Ознайомитись з усіма умовами участі можна на офіційному сайті https://erobota.diia.gov.ua/.

Ваучер на навчання за сприяння державної служби зайнятості.

Право на отримання ваучера надається особам, які мають професійно-технічну або вищу освіту та не зареєстровані в службі зайнятості як безробітні. На підставі ваучера здійснюється перепідготовка, спеціалізація, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями згідно з пріоритетними видами економічної діяльності, підготовка на наступному освітньо-кваліфікаційному рівні.

Вартість ваучера встановлюється в межах вартості навчання, але не може перевищувати десятикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб. На  24.04.2023 року ця сума становить 26 840 грн.

Хто може отримати ваучер:
• особи віком старше 45 років, страховий стаж яких становить не менше 15 років;
• особи, звільнені з військової служби (крім військовослужбовців строкової служби), служби в органах внутрішніх справ, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, органів і підрозділів цивільного захисту, податкової міліції, Бюро економічної безпеки України або Державної кримінально-виконавчої служби;
• особи, звільнені з військової служби після участі у проведенні антитерористичної операції у Донецькій та Луганській областях;
• внутрішньо переміщені особи працездатного віку;
• особи, що позбавлені особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, після їх
звільнення;
• особи з інвалідністю;
• особи, які у період дії воєнного стану в Україні під час служби, трудової та іншої діяльності,проживання на відповідній території отримали поранення, контузію, каліцтво або захворювання.

Детальніше тут: https://www.dcz.gov.ua/storinka/vauchery

За більш детальною інформацією звертайтесь до Сарненської філії Рівненського обласного центру зайнятості за адресою: м.Сарни, вул. Демократична, 29.

Фото без опису 

Фото без опису           Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь